Land Rover Freelander: draait stotterend, valt stil, ...

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 82

Freelander 20TD4-2006-82kw - chassis LN

Deze auto valt tijdens het rijden uit. Start soms onmiddellijk, maar het kan ook een half uur duren alvorens hij terug draait. Draait zowiezo niet mooi rond.
Twee foutcodes aanwezig : P0190 druk commonrail en P1470 - onbekend fout.

Codes opgezocht en er zijn verschillende mogelijkheden. 1 ervan is de opvoerpomp naast de filter, maar dat lijkt me weinig waarschijnlijk want die "draait of die draait niet". Maar hierdoor kan hij toch niet vierkant draaien? Gezien er in de buurt geen echte dealer is hebben effe een paar forums afgeweest, maar er is blijkbaar meer dan 1 oplossing. Bedradingen zijn ok. Indien er teveel retour is op een brandstofinjector dan valt hij onder het rijden toch ook niet stil. Slecht of niet starten dan wel, maar toch niet stilvallen?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Een probleem met de opvoerpomp of voeding/massa daarvan lijkt mij zeer waarschijnlijk als je een raildruk probleem hebt en de motor uitvalt.
Heb je de raildruk ook uitgelezen op het moment dat de motor niet aanslaat.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

auto bij "LR" specialist binnengedaan. Krukassensor en ECU-brandstofsysteem vervangen.
Volgens collega konden wij idd deze fouten niet vaststellen met Texa.
Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.