Land Rover Freelander 2009: Auto wil niet meer starten, steering column locked

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 224DT, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 112

Volgende probleem: auto staat op een pleintje in Frankrijk (Salon de Vergt), Wij wilden wegrijden maar als men de sleutel in de slede stopt en op start drukt komt het display met de mededeling: "steering column locked". Op dit moment wordt de reservesleutel opgestuurd vanuit Nederland (hopende dat deze het beter doet).
Wat opvalt:
Op het moment dat ik de sleutel in de slede stop gaat dat zoals gebruikelijk. Als ik op start druk heb ik de indruk dat ik meer relais hoor klikken dan gewoonlijk, o.a. ergens in het middenconsole.
De stuurkolom zit niet op slot ik heb de auto 20 meter verplaatst en sturen was gewoon mogelijk. Ik heb contact gehad met mijn garage in Nederland, die opperde als eerste reservesleutel proberen. Als tweede: zorg dat de auto uit de buurt van andere elektronische signalen is!
Verder heb ik het Internet geraadpleegd. Deze melding komt vaak voor (blijkt een onderdeel van Volvo te zijn). Niemand komtt echter met een eenduidige oplossing. Ieder advies beter dan "stuurkolom vervangen" (dealer oplossing) is welkom.

Geertvw

Geplaatst door Geertvw (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Ja lijkt idd op start blokkering. Je zal hem toch even moeten laten uitlezen (liefst dealer niveau) en kijken wat daar uit komt. Landrovers en elektronica is niet echt een gelukkige combinatie helaas....


Mvg diagnoseoplocatie.nl

Geertvw (0), 7 jaar geleden

Dank voor het advies
Ik wacht op dit moment op mijn reserve sleutel, deze wordt opgestuurd vanuit Nederland. Mocht dat niet helpen moet de auto via de ANWB naar Perigeux, Land Rover dealer. ik had een lokale garage overwogen maar die hebben slechts OBD toegang en niet "testbook". Nadeel van dealers is wel dat zij niet echt repareerbaar denken ;-( en al snel willen vervangen.

Geertvw (0), 5 jaar geleden

Uiteindelijk bij een dealer in Frankrijk terecht gekomen. En jawel de volgende ochtend deed de auto het weer. Ze hadden de foutmeldingen gewist. Echter een dag later zelfde euvel! Enfin de auto is naar Nederland teruggebracht, alwaar wij een aardige rekening hebben kunnen betalen, nieuwe autosleutels, eindeloos software resetten, veel monteur tijd! De oude auto sleutels waren gaan uitzetten waardoor ze toch niet helemaal op de juiste plek in de slee terecht kwamen. Tegelijkertijd bleek ook mijn roetfilter vol te zitten en kwam de auto niet meer door de APK. Het partikel filter hebben we laten reinigen, wat goed werkt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.