327 bezoekers online

Land Rover : freelander hse td4 (motor vast)

Laatste dagen problemen met starten, motor draait loopt echter op 3 cilinders. Na meerdere keren starten loopt motor normaal.Naar garage geweest en adves gekregen om diesel one shot in de tank te kiepen daar het wel meer voorkomt dat injector weleens blijft hangen. Bij het rijden op constante snelheid vooral bij 50 en 70 km/hr houdt motor in en vibreert de auto. vrijdag ll gedurende het rijden met 40km/hr een raffelend geluid en motor valt stil. Had het eerst niet in de gaten maar zag alle lampjes rood en sturen ging erg zwaar. Wagen aan de kant gezet opnieuw gestart helemaal niets. Vab erbij met extra accu starten helemaal niets. Wagen naar garage volgende handelingen verricht, distributie riem los gezet,gloeibougies eruit, startmotor eraf motor niet te draaien met grote sleutel op de pully. Tenslotte hogedrukpomp verwijderd daar die via ketting aangedreven wordt door de krukas. Echter motor niet te draaien.Maandag verder met zoeken. Wie heeft nog en suggestie of advies.
Bedankt.

brasschaat

Geplaatst door brasschaat , lid sinds 8 jaar geleden

2 Reacties

primera p11, 8 jaar geleden

Met zulke klachten moet je ook niet meer gaan rijden,maar probleem oplossen.
Als de verstuiver niet goed is of nadruppelt kan je een gat in je zuiger branden of de boel versmelten met als gevolg een vastloper.

Blijher PRO, 8 jaar geleden

Waarschijnlijk een zuiger defect/gesmolten door een defecte verstuiver.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Overig of stel zelf een nieuwe vraag.