Land Rover Freelander: geen achterwiel aandrijving (trekken niet mee)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds enkele weken ben ik de trotse bezitter van een freelander 1.8 i uit 1999. Dit na 3 jaar met volle tevredenheid in een VITARA rond gereden te hebben. Afgelopen weekend wilde ik een akker (wat met de VITARA geen probleem zou zijn) op rijden en zat meteen vast !!! Bij nader onderzoek bleek dat de achterwielen helemaal niet draaiden.

Op het forum kan ik echter niet vinden hoe het zou moeten werken met de visco koppeling.

Naar aanleiding van wat ik al op een forum gelezen heb, heb ik het volgende al geprobeerd:

ik heb op beide helften van de VISCO en op de assen strepen gezet en er vervolgens fanatiek mee door een wei gaan rijden.

Na een aantal rondjes heb ik het volgende geconstateerd:

de streepjes op de twee visco helften zijn niet verplaatst tov elkaar. De streepjes op de beide assen zijn wel een heel stuk verschoven. De achterwielen trekken echter nog steeds niet mee.


Ook heb ik één achterwiel opgetild en vervolgens proberen te draaien. De aandrijfassen bewegen wel allebij. Ik heb niet geprobeerd of ik met kracht door de visco heen kan draaien. (kan dat wel??)

Wat zou het probleem kunnen zijn? Er is veel te lezen over VISCO koppelingen die vast komen te zitten en daardoor schade veroorzaken. Ik heb juist het idee dat mijn VISCO juist niet vast genoeg zit.

Wie kan mij helpen? Ik heb het idee dat ik dit probleem alleen heb.

Hou zou de VISCO moeten werken? Kan het technisch zo zijn dat de voorste as wel draait en de achterste as stil staat? Is er alleen sprake van een overdracht door wrijving binnen in de VISCO?


Bij voorbaat dank voor de reactie

groetjes erwin

erwin3456

Geplaatst door erwin3456 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

duikertje (0), 16 jaar geleden

Hallo

Heb net jou probleem gelezen.
Volgens mij draait jou cardan door op je visco.
Je voorste as mag niet verdraaien t.o.v. je achterste as.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.