Land Rover Freelander: Koppeling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD4

Bij gemiddeld gebruik zijn er geen problemen. Na meer dan 300 km achtereen op de snelweg met caravan, komt de koppeling niet meer vrij. Om weg te kunnen rijden moet ik starten met ingeschakelde versnelling en koppeling ingetrapt. Overschakelen moet dan met grof geweld. Als de auto ongeveer een uur heeft stilgestaan en is afgekoeld is het probleem over, maar is dan na 100 km weer terug. Mijn garage weet geen oplossing. De koppeling is 3 jaar geleden (75000 Km) compleet - inclusief hydraulisch gedeelte - vervangen.

Hoete001

Geplaatst door Hoete001 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

peter en tom (0), 14 jaar geleden

er kan lucht in jou leiding zitten die door de warmte van de bak uitzet ,waar door je een groter loze ruimte hebt die samen tepersen is maar geen druk op jou cilinder geeft, waar door je koppeling niet los komt, als je een uur gewacht hebt koelt hij wel wat maar blijft de lucht nog uitgezet.
succes. peter.
kan ook nog zijn dat jou vlieg wiel krom is als je ooit in een koude plas bent terecht gekomen met een hete motor/koppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.