Land Rover Range Rover: Luchtvering: suspension fault, normal heigh only

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDV6

Het volgende probleem doet zich voor:

Range Rover Sport TDV6 wordt gestart, wordt plusminus 30 seconden mee gereden, vervolgens toont het scherm de volgende tekst: suspension fault, normal heigh only. Na dit moment kan er dus geen gebruik worden gemaakt van de hoogteverstelling.

Het gekke is, bijvoorbeeld bij stationair draaien, dat de hoogteverstelling perfect werkt!

Naar mijn idee ligt het aan de air compressor (links achter). Maar dit is enigzins tegenstrijdig met het feit dat de verstelling wel werkt bij stationair draaien.

Zou het kunnen dat deze compressor de druk niet vast kan houden na een bepaalde tijd? Zo ja, kan de air drier dan hier de oorzaak van zijn? Zo ja, schoonmaken of vervangen?

Wie heeft een oplossing? Of een aanwijzing?

Alvast hartelijk dank!

FWMeijer

Geplaatst door FWMeijer (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Range Rover? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (65) PRO, 11 jaar geleden

controleer de balg op lekkage. klein scheurtje kan ook voor zorgen dat hij het niet vol kan houden. De compressor is een heikel punt.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Wij hebben hier soortgelijk probleem met foutcode C1A75, hoogtesensor RA.
Bij het uitlezen geeft het LV, RV en linksachter 0,01V. Rechtsachter 0,00V

Blijher (0) PRO, 11 jaar geleden

Het kan zijn dat de compressor de druk niet snel genoeg kan opbouwen wegens slijtage. Dit hebben wij al diverse keren gehad. Oplossing: compressor vervangen, is in ruil verkrijgbaar. Als het inderdaad een 05 MY is voor € 456,-, statiegeld 70,-, onderdeelnummer LR006201. Succes.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Kun je die vervangen zonder programmatie? Mss domme vraag, maar klant is al bij andere garage geweest die hem doorstuurde omdat zij het gepaste gereedschap niet hadden.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

auto is TDV6 HSE van 09/2006

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

zie mijn andere topic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Range Rover of stel zelf een nieuwe vraag.