Land Rover Freelander: Niet aanslaan Freelander TD4-automaat, wel met startspray.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: TD4

Motor slaat niet aan bij een koude of warme start. Trucje van de wegenwacht: startspray inspuiten tussen interkoeler en motorinlaat. Slang losnemen en inspuiten. Met een kleine hoeveelheid spray slaat de motor gelijk aan. Slang weer vastzetten en loopt dan zonder problemen bij hoge en lage snelheden.....Tot de volgende start. Dan moet het hele ritueel herhaald worden.
Uiteraard heb ik eerst op deze site gesnuffeld en tips verzameld van monteurs. Zijn de nokken as sensors de boosdoeners? De motor loopt verder (naar mijn mening )goed.

Jimmy50

Geplaatst door Jimmy50 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jimmy50 (0), 16 jaar geleden

Starten met startspray? Er was een verstuiver met teveel retourlekkage, hierdoor werd de maximale druk niet bereikt voor deze cilinder ( no 1 ). Deze verstuiver is vervangen. De rest zat ruim binnen de toleranties en zijn dus niet vervangen. Schijnt een bekend probleem te zijn bij common rail diesels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.