Land Rover Defender 2004: Santana PS10 gas valt weg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8140.43 P, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 92

Hallo allemaal,

Ik heb een Santana PS10 (te vergelijken met een Land Rover Defender) met een 2.8 common rail Iveco motor.
We zijn er mee op reis door Afrika. Momenteel zijn we in Namibië en hebben we er al 25000 km West-Afrika opzitten. De kwaliteit van de diesel is hier niet om over naar huis te schrijven. We hebben een extra Delphi 296 filter gemonteerd voor de opvoerpomp. We hebben overal geprobeerd om de beste kwaliteit diesel te tanken en vaak een Mr. Funnel trechter gebruikt bij het tanken. Maar alsnog hebben we het volgende probleem;

Vooral (maar niet alleen) als de auto nog niet helemaal op temperatuur is en het toerental is rond de ca. 2500 rpm valt af en toe het gas weg. Ik kan dan geen gas meer geven tot het toerental gezakt is tot ongeveer 1500. Het lijkt dat de ECU een soort beveiliging activeert of iets dergelijks. Het is niet elke keer het geval en vooral met heuvelachtig terrein heeft de auto er last van bij het naar beneden rijden. Als ik netjes rustig onder de 2500 rpm blijf rijden is er bijna nooit een probleem.

Ik ga hier op zoek naar een Iveco diagnosecentrum om te bekijken of en welke storingen erin staan. Maar in de tussentijd wilde ik jullie om hulp vragen. We willen er namelijk via de oostkant van Afrika weer mee naar Nederland rijden. Dus hopen op nog zeker 40.000 km extra.

Alvast bedankt!

NielsvA

Geplaatst door NielsvA (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Defender? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door NielsvA (0), 6 jaar geleden

Hallo allen,

Wonder boven wonder vandaag een Iveco garage gevonden met de juiste uitleesapparatuur. Fuel pressure storing. Volgens een van de Afrikaanse monteurs vuil in de hogedrukpomp. Deze eruit gehaald en schoongemaakt. Filters vervangen en het probleem is over. We gaan nog vaker als we al doen filters vervangen en zijn blij dat we voorlopig wat betere kwaliteit diesel kunnen tanken.

Bedankt iedereen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Defender of stel zelf een nieuwe vraag.