Land Rover Defender: spanningsregelaar doormeten

Bouwjaar: 1971, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cilinder

Geachte heren technici,

In onze werkplaats hebben wij momenteel een land rover series III staan.
Deze auto laadt niet en het is uiteraard zeer wenselijk dat deze op korte termijn wel gaat laden, nu is de dynamo reeds vervangen maar dit bied geen resultaat. naast de grille zit een spanningsregelaar welke ik graag zou willen doormeten mijn inziens moet deze problemen geven in de aansturing van de dynamo daar ik op de dikke draden (tussen dynamo en spannngsreglaar) geen laadstroom meet. Echter kan ik tot op heden helaas geen schema's bemachtigen, waardoor ik hier graag naar de kennis en ervaring van andere forumgebruikers graag.

MVG, Jeroen

204020

Geplaatst door 204020 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Defender? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

een optie is om er een dynamo van een opel op te zetten met ingebouwde spanningsregelaar 2 draden eraan klaar,heb ik regelmatig toegepast bij oude amerikanen,werkt perfect of een dynamo van een chevrolet ook 2 draden meer niet

204020 (0) PRO, 15 jaar geleden

Helaas Robby 10030,

Een kanttekening bij het probleem, het voertuig beschikt over een 24 volt installatie, alle componenten werken op 24 volt dus het is echt géén optie.

Evengoed bedankt voor je reaktie!!!

Gerard van Ingen (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het een gelijkstroom dynamo is met een mechanische spannings relaar is kun je het volgende proberen.

V snaar en kap van spanningregelaar verwijderen, contacten van spanningregelaar indrukken (spoel met dikke draad), dynamo moet nu als motor gaan draaien. Dan mag je aannemen dat de dynamo ok is.
Dynamo is nu tevens gepoold.
Auto starten en laadspanning meten.
Laadspanning is evt te veranderen door veerspanning van spoel met dunne draden te veranderen.
Geen laadspanning te meten dan is regelaar waarschijnlijk defect.

Bij een gemonteerde wisselstroomdynamo gaat bovenstaande niet op.

Gerard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Defender of stel zelf een nieuwe vraag.