Lexus GS430 2006: Check System

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8 4.3 liter

rood verlicht: check system met uitroepteken, ik vind op internet terug (Engelstalig) dat het iets is met de bandenspanning, maar alle banden zijn oké op spanning. Verder lees ik iets over resetten, maar e.e.a. is mij niet 100% duidelijk; voordat ik naar de dealer ga wil ik graag weten wat hier nu aan de hand is en wat moet er gebeuren om dit te herstellen. Extra info: het probleem ontstond na zo'n 500 km afgelegd te hebben op snelwegen, waarbij max 170km/u is gereden; (lage) km.stand van de auto is +/- 87.000.

Ger430

Geplaatst door Ger430 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lexus GS430? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (275) PRO, 10 jaar geleden

Als het iets is met je bandenspannings gebeuren ? kan het ook zijn dat je bandenspanning te hoog is opgelopen.
De meeste systemen werken tussen bepaalde waardes , komt de spanning eronder of zoals ik denk bij u erboven , wordt dit gezien als storing.
In de regel wordt ook aangegeven waar het probleem zit.
Bandenspanning verlagen naar bv 1.5 bar dan zit je in iedergeval onder de onderste signalering , en dan weer op de juiste spanning brengen wil nog wel eens helpen.
Maar je weet zeker dat de alarmering voor de bandenspanning is/was , staat verder niets bij ?

Ger430 (0), 10 jaar geleden

Het is vers van de pers, mijn zoon is met zijn gezin retour Nederland in mijn auto en belde dit probleem door, ik vermoed dat u inderdaad gelijk heeft mbt een te hoge bandenspanning, want hij heeft net doorgebeld dat het signaal, na een lange rustpauze, weer "uit" is. Maar hoe dan ook hartelijk bedankt voor de reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lexus GS430 of stel zelf een nieuwe vraag.