Ligier Nova : slaat af en tankmeter valt dan weg

we hebben een ligier nova als deze loopt loopt hij goed start goed . Maar als de tankmeter weg valt slaat de wagen af , je laat hem een tijdje staan en dan doet hij het even weer .

brandstof zit er genoeg in . ( bijna vol )De stukken dat hij het even weer doet worden steeds korter iemand een idee

groetje harrie

bandenman

Geplaatst door bandenman PRO , lid sinds 20 jaar geleden

2 Reacties

janw, 15 jaar geleden

We hebben dit probleem een paar keer mee gemaakt bij een ander merk brommobiel. De brandstof wordt in de tank aangezogen vanuit een soort buis. In deze buis zit ook de vlotter van de brandstofmeter. In de bodem van de buis zit een filter. De retourbrandstof komt terug in de tank naast deze buis. Er wordt relatief veel brandstof aangezogen waarvan het meeste weer via de retour in de tank terecht komt. Wanneer nu genoemd filter deels verstopt zit daalt het niveau in de buis hetgeen te volgen is op de brandstofmeter op het dashbord.
Als vervolgens de aanzuigbuis lucht zuigt slaat de motor af. Het niveau stijgt weer langzaam door de toegestroomde brandstof, de meter loopt weer op en er kan weer gestart worden. Het is even werk maar de moeite van controleren waard.
Succes! Jan

bandenman PRO, 15 jaar geleden

vandaag deze filter uit de tank gehaald deze zat helemaal dicht met een zwarte smurrie , goed schoongemaakt en start en rijdt op het eerste goed . ga morgen verder en langer proefrijden , heb er een goed gevoel bij .

bedankt voor de tip janw


we hebben er de hele middag mee gereden geen problemen meer gehad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier Nova of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.