Ligier X-Too 2006: voorgloeien

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 505, Vermogen (kw): 4

Het betreft een Ligier x toomax met progress act motor.

De brommobiel gloeit niet meer voor, we denken dat gloeibougies niet meer functioneren.
Vraag is waar deze zitten. We vermoeden dat ze achter de motor zitten waardoor waarschijnlijk de motor eruit moet?
Dit type moter komt waarschijnlijk niet veel voor want er is bijna geen informatie over te vinden.

jansmaa

Geplaatst door jansmaa , lid sinds 3 jaar geleden

5 Reacties

bep kortsmit-1, 3 jaar geleden

meestal zitten de gloeibougies achter de motor onder het luchtfilter spiegeltje erbij pakken en een zaklamp als er een gele of rode draad aan beide bougies zijn verbonden dan zijn dat de gloeibougies zien eruit als metalen stiften met schroefdraad erop maar het kan ook zijn dat je gloeirelais of zekering defect is gr rogier

bep kortsmit-1, 3 jaar geleden

als het een lombardini motor is anders zitten ze onder de kappen bovenop de motor

jansmaa, 3 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reactie. Inmiddels denken we dat het probleem vastzit op de verbinding met het dashboard.
Dus dat zijn we nu aan het onderzoeken. Dit weten we doordat we een bypass hebben gemaakt en de relais werkte (de gloeibougie hebben we doorgemeten en de zekering ook)

jansmaa, 3 jaar geleden

In dit proces zijn we nu inmiddels op zoek naar waar de sensor m14 voorgloeiautomaat ligier x too max zich bij de motor bevindt, dus waar zit die precies? (betreft lombardini progress motor)

bep kortsmit-1, 3 jaar geleden

meestal zit die binnen links naast het stuur onder dashboard weer zaklamp pakken en dan van onder links naast het stuur erachter kijken is een vierkant blokje met stekers erop staat ook op het relais wat het is dus anders moet je even bij route 45 parts kijken hoe die eruit ziet of bij brommobielsloperij ureterp of miniparts wellicht staat daar wel de juiste afbeelding van het relais gr rogier en succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier X-Too of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.