Lincoln Limousine 1996: inhouden motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.6

Ik ben met een aantal vrienden in een Lincoln limo op vakantie geweest. Het betreft een 4.6 V8 uit 1996. Tijdens het rijden in de bergen hield de limo bergopwaarts in. Het probleem werd zodanig groot dat we op een gegeven moment de auto aan de kant moesten zetten om de motor niet meer op toeren kwam. Op de terugweg deed dat probleem zich ook op vlakke stukken voor. Tijdens het rijden bij ongeveer 110 kilometer begint de motor te stotteren en het toerental loopt langzaam terug. Als je vervolgens het gaspedaal 4 seconden loslaat en weer indrukt pakt de motor weer op. Na enkele minuten doet het probleem zich weer voor. Omdat we bij een vorige limo een dergelijk probleem hadden hebben we de benzinefilter onderweg vernieuwd. De auto wordt namelijk maar enkele keren per jaar gebruikt, waardoor er wat roestvorming in de brandstoftank kan voorkomen. Echter ook na filtervervanging blijft het probleem zich voordoen. De motor heeft inmiddels 250.000 kilometer gelopen. Wie kent er een oplossing?

Kesie

Geplaatst door Kesie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lincoln Limousine? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Het klinkt als een brandstofgebrek. Dat gecombineerd met roest in de tank geeft mij aanleiding de benzinepomp te verdenken.
Meet eens de brandstofdruk en nog veel belangrijker de opbrengst over wat langere tijd.

Ik hoop voor je dat je de katalysator(s) niet genekt hebt, want die kan/kunnen nu ook verstopt zijn.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

controleer op vacuumlekken, als de auto stationair loopt, en je trapt de rem in gaat ie dan ook beroerder lopen?

gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

staat alweer gestald zeker? volgend jaar beter zal ik maar zeggen...

en Kesie, bovenaan de site staat dit

Attentie: Wij van problemcar vragen iedereen die een probleem heeft voorgelegd op deze site ook de oplossing hier weer te vermelden. Uiteindelijk is dit de motor van de site, want zeker degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!!

misschien dat je nog eens wat van je laat horen?
je radio van je focus heb je na advies ook nooit weer op gereageerd....

gr

Peco Power

Kesie (0), 13 jaar geleden

Aan het probleem wordt gewerkt. We hebben een afspraak voor een drukmeting van de benzinepomp. Zodra er een oplossing is zal ik dat melden.

Kesie (0), 13 jaar geleden

De pompdruk van de benzinepomp is gemeten en goed bevonden, probleem was een vervuilde luchtmassameter, een onderdeel dat de hoeveelheid lucht meet die de motor aanzuigt, en invloed heeft op de hoeveelheid benzine die de motor krijgt.
Auto rijdt nu goed, het is niet zeker of alleen schoonmaken op langere termijn de oplossing is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lincoln Limousine of stel zelf een nieuwe vraag.