Maserati 222: Compressie

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 biturbo

Hallo, kan iemand mij vertellen wat de juiste compressie is bij de 222 2.0 biturbo 18v carburator? Als ik een goede richtlijn vind weet ik of het nog de moeite is om aan de revisie te beginnen. Ik heb nu waarde tussen de 6,5 en 8,5 bar.

Alvast bedankt op voorhand.

Louis1_vh

Geplaatst door Louis1_vh (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Maserati 222? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

De fabriekswaarde weet ik niet uit mijn hoofd, maar ik vind een verschil van 2 bar op het randje van zorgwekkend.
Of een revisie lonend is kan eigenlijk pas bekeken worden als het blok gedemonteerd op tafel ligt, de staat van de krukas, nokkenassen , cylinderwanden etc.
dat weegt natuurlijk allemaal mee in de beslissing reviseren/weggooien.

Compressieverlies kan slechts een slecht sluitende klep zijn, maar ook een groef in de cylinderwand of slechte zuigerveren.

Theo Sparenburg (5), 10 jaar geleden

Doe nog eens een test met een cilinderlekkagemeter. Wellicht kan je zo wat meer te weten komen over de oorzaak van het compressieverlies.



vr.gr. Theo

kaleido 1 (1350) PRO, 10 jaar geleden

Compressietest wel gedaan met volledig ingetrapt gaspedaal ?
Met een klein beetje olie bovenop de zuiger , kom je al aan de weet of het verlies langs de zuigerveren is .

Louis1_vh (0), 10 jaar geleden

bedankt voor de antwoorden. We hebben het nog een getest en hebben besloten niet aan de revisie te beginnen. En de wagen te verkopen zoals hij is.

Groeten Louis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Maserati 222 of stel zelf een nieuwe vraag.