Mazda 323: ( 323f bg)schommelden temperaturen motor, accu laad niet

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hoi ik ben echt een leek op dit gebied maar dacht dat misschien iemand van jullie mij zou kunnen helpen:

ik startte vanochtend mijn auto en toen bleven er 2 lampjes op het dasboard braden; het icoontje van de accu en die van een soort koplamp, (dacht aan storing verlichting maar alle verplichting van de auto werkt naar behoren)
nadat de auto een uurtje of wat stil gestaan had wou ik hem weer starten maar kreeg ik hem niet meer aan de praat (accu leeg). Tevens viel mij op dat de motortemperatuur van de auto schommelde (dan weer vrij warm daarna weer op een kwart van de temperatuurmeter). ook kwam er geen warme lucht (maar lauw) uit de kachel.
zijn deze problemen allemaal aan elkaar gerelateerd ? (dus het waarschijnlijk niet meer opladen van accu)
tevens vraag ik mij af wat deze reparatie(s) mij gaan kosten (ben student dus kan allemaal niet te gek worden)

alvast bedankt !

mvg,

Joey

Geplaatst door

bijsterboschje (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

dynamo laadspanning meten moet 13 14 Volt zijn .Thermostaat vervangen eerst met de oude er nog in het systeem reinigen: koelvloeistof eruit en vullen met water met soda dan laten draaien met dop van het reservoir tot ie niet meer borrelt dan dop erop draaien en kachel aan goed warm laten draaien.Hierna dit er weer uit ( er komt dan ook wel rommel uit ) . dan water erin en even spoelen dit erook weer uit en dan niewe koelvloeistof erin en warmdraaien ook met de dop van het reservoir tot ie niet meer borrelt dop erop en het systeem is gereinigd .

hennep 0

16 jaar

Dat lamp-icoontje rood is van de remlampen (of daar zou deze van moeten zijn)

Verder wat is de staat van jouw V-snaar ? lijkt wel of die helemaal slap is, deze drijft namelijk zowel de dynamo als de waterpomp aan.

Remke 0

16 jaar

gewoon een nieuwe dynamo erop en alles zou weer goed moeten zijn ,want als hij te weinig stroom krijgt gaat alles anders reageren vandaar

ulbert 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.