Mazda 626: ABS lampje en handremlampje gaan spontaan branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 ditd (81kw)

Het volgende probleem met mijn auto dient zich aan.

Ineens gaan mijn abs en handremlampje branden tijdens het rijden.

Ik zet de auto aan de kant, motor uit en weer aan, en de lampjes zijn uit.

Vervolgens ga ik weer rijden en rem af voor het eerste stoplicht en daarbij gaat de abs ineens werken, alsof ik door zou slippen. Wat niet het geval was. Het abslampje en handremlampje blijven verder uit.

Vervolgens heb ik een paar keer stevig geremd, niet met slippende banden overigens. probleem doet zich niet voor. Maar weer wel toen ik langzaam afremde voor een rotonde. weer gaat de abs werken zonder reden. De lampjes blijven wel gewoon uit.

Wat is dit nu weer? Een bekend probleem?
Ik hoor het heel graag.

Groet

Fernando

Kirrikirril

Geplaatst door Kirrikirril (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

fernando laat eerst het storinggeheugen van de abs uitlezen zodat je weet wat de oorzaak is of waar je moet gaan zoeken.

groetjers jan.

Kirrikirril (0), 16 jaar geleden

Ik ben bij de garage geweest en wat ze me meteen konden melden was dat de foutmelding weg moet zijn willen ze de auto kunnen afmelden voor de apk.
Verder zei men dat bij deze auto de abs-pomp wel eens stuk gaat en dat dat nieuw €1500,- kost ex btw. Tweedehands had men het over max €200,- maar dan moeten ze er een zoeken. Als het een sensor zou zijn dan had men het over €145,-, per sensor.

Even afwachten dus.

Fernando

kasperht (0), 16 jaar geleden

De achterste ABS sensoren van de 626 willen nog wel een stuk gaan. Het electrische deel van de ABS-pomp ook, maar vooral bij de eerste GF/GW modellen....

Kirrikirril (0), 16 jaar geleden

Volgens de garage is het een sensor van het achterwiel. Gelukkig niet de ABS-pomp.
Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt omdat het onderdeel besteld moest worden. En dat zul je net zien, het probleem heeft zich sinds het bezoek aan de garage niet meer voorgedaan.
Ik heb het idee dat misschien niet meer nodig is.
Wat zouden jullie doen?

Wie weet was het een loszittende stekker ofzo, die ze bij de controle weer goed hebben vastgezet en is er eigenlijk niets kapot.?

Fernando

kasperht (0), 16 jaar geleden

Als de weerstandsmeting liet zien dat de sensor niet in orde was zal het niet enkel aan de connector liggen...

Kirrikirril (0), 16 jaar geleden

De weerstand van die ene sensor liet inderdaad een waarde zien die net op het randje zat. Soms net erboven, en dan weer eronder.

Sensor is vervangen (138 euro) , probleem opgelost.

Groet

Fernando

kasperht (0), 16 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost. Niet goedkoop zo'n sensor inderdaad. Heb er ooit 2 van een sloopauto gebruikt...drukt de kosten maar geeft ook risico van kortere levensduur...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.