Mazda 6: Airbag foutcode

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0

Mijn Mazda 6 turbo diesel vertoont sinds kort af en toe een 4x - 8x knipperende airbag foutcode die na verloop van tijd niet meer knippert maar continue aanblijft. Het treedt alleen op als de rechter stoel bezet is. Meestal is het na een nieuwe start van de motor weer over. Drie vragen:
1. Als de airbag indicator continue aan is, doet het airbag system het dan nog wel of niet?
2. Ligt dit aan de sensor in de rechter stoel en zo ja wat kan ik hieraan doen?
3. Kan ik de stekker van deze stoelsensor er zo afhalen (mogelijk is er een los contact?) of moet daarvoor de accu losgemaakt worden? Kan de accu losgemaakt worden zonder problemen met de computer te krijgen?

Piet

piet174

Geplaatst door piet174 (55) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 15 jaar geleden

Bij werkzaamheden aan het SRS systeem (airbag en gordelspanners) contact uit en altijd de accupolen los en 5 minuten wachten.
Zorg dat de accupolen niet per ongeluk weer contact maken.

4x - 8x is code 48 en dat is de drukschakelaar van de passagiersstoel.
Schakelaar vervangen dus......

Daarna: zorg dat er niemand in de auto zit, contact uit en bevestig de accupolen.
Zet contact aan en let op het ABS lampje, dat moet na een zelfcheck weer uitgaan.

mvg,
Hans.

piet174 (55), 15 jaar geleden

Hans bedankt voor je info.

Weet jij, of iemand anders op dit forum, of de druk schakelaar door een leek vervangen kan worden en zo ja hoe? Enig idee van de prijs (Mazda onderdelen zijn over het algemeen redelijk duur)?

Alvast dank,
Piet

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Drukschakelaar.....dit is geen schakelaar, maar een sensor namelijk de bezettingssensor. Dit is een matje die in de stoelzitting zit. Deze "voelt" of er iemand op de stoel zit, zit er niemand dan gaan de airbags aan die kant ook niet af. En andersom. Dit matje word niet los geleverd, alleen als complete stoelzitting en het is niet bepaald een goedkoop onderdeel om te vervangen.... Ohja als het airbaglampje brandt op het instrumentenpaneel, dan is het HELE airbagsysteem uitgeschakeld.

Groeten Harald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.