Mazda 6: airbag lampje knippert bij bijrijder

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi 2liter

Als er iemand op de bijriderstoel zit gaat mijn airbaglampje knipperen en na een tijdje continu branden.
Nu begrijp ik uit overige berichten van dit forum dat in mijn geval alle airbags worden uitgeschakeld in het geval dat ik iemand meeneem.
Hoe kan ik het systeem zo veranderen dat ie de bijrijdersensor overbrugt en dat het systeem altijd werkt? dwz alle airbags gaan af bij botsing ook al zit je alleen in de auto(da's veiliger dan dat er geen airbag werkt)
Ik heb namelijk geen zin om 700 euro ofzo te betalen voor een nieuwe sensormat.
of kunnen er nog andere oorzaken zijn?

arzu

Geplaatst door arzu (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra (545), 12 jaar geleden

auto uit laten lezen bij de garage / dealer !!
als er een fout in het airbag circuit zit zal de airbag(s) niet werken , (er zit tenslotte een storing ergens), ook niet als je hem "overbrugt" (dit is volgens mij nog niet eens mogelijk),
en daarbij is mijn mening dat je met veiligheid niet moet knoeien door een airbag of sensor te overbruggen of wat dan ook.

misschien vallen de kosten wel reuze mee als je hem hebt laten uitlezen .

R.4 (0), 12 jaar geleden

Vaak is de bezettingssensor (mat in de stoel) passagierskant stuk. Vaak kun je dit wel voelen als je met je hand over het zitvlak heen gaat,
voel je een "bobbeltje" onder de bekleding.

piet174 (55), 12 jaar geleden

Heb een paar jaar geleden hetzelfde gehad met mijn 6 van 2002. Heb van een sloop bedrijf een gebruikte mat voor de rechter stoel gekocht, gemonteerd en weg was het knipperende signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.