Mazda Premacy: Airco werkt niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De airco van de premacy werkt niet meer. Vorig jaar had ik het probleem dat hij niet meer koelde. Het systeem na laten kijken en aan de analyser gehad. Geen lek, maar de vloeistofdruk was te laag. Het hele systeem is toen opnieuw gevuld. De airco werkte prima. Sinds kort doet hij helemaal niets meer, ik heb de zekeringen nagekeken maar die zijn goed. Op het moment dat je de bedienknop indrukte zakte het toerental en begon het systeem te koelen. Nu gebeurt er niets. Hij schakeld niet in. Ik ben bang dat het de aircocompressor is.

MPA

Geplaatst door MPA (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Dan is 'ie toch lek of lek geworden. Als de condensor nog niet is vervangen, dan zal deze lek zijn. Door te vullen worden de drukken hoger en raakt een condensor die aan het eind van z'n leven is lek (de condensor zit voor de radiateur). Vervangen is vrij snel te doen alleen de condensor zelf is prijzig. Reken op 400 tot 500 euro inclusief opnieuw vullen.

MPA (0), 12 jaar geleden

Hoi Nico,
Bedankt voor je reactie, ik zal het laten controleren.

MPA (0), 12 jaar geleden

Nico nog een tweetal vragen, dus als de druk weg is ( lekkage, te weinig koelmiddel) dan doet de airco niets? Wordt dit geregeld door een sensor ofzo?
Want je hoort/ziet bij het inschakelen niets.

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Klopt. Er zit een drukschakelaar in het systeem dat ervoor zorgt de compressor niet kan draaien zonder koelmiddel (olie).

MPA (0), 12 jaar geleden

ok bedankt helder antwoord. Wat ik wel gedaan heb is om te kijken of er druk opzit, is het afschermdopje verwijderen van een leiding/ventiel en toen het ventiel ingedrukt. Toen kwam er wel wat onder druk uitspuiten. Ik kan natuurlijk niet beoordelen of die druk hoog genoeg is. Een test zal het uitwijzen. Eerst aankomende week de distrubutieset laten vervangen... Ik laat wel weten hoe het is afgelopen.

MPA (0), 12 jaar geleden

De condensor was inderdaad het probleem die was lek hij is vervangen en het systeem is opnieuw gevuld. De airco werkt weer prima. Via blij dat ik rij, een aantal offertes gekregen en dat scheelt een hoop geld. Dus niet meteen bij de eerste de beste, kijk eerst goed rond.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.