Mazda 6 2009: Auto valt uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo allemaal,

Ik heb een vreemd probleem met een Mazda 6 uit 2009. Het gebeurde 2 keer over gelukkig vlakbij huis.
Eergister: Tijdens het rijden viel mijn radio uit en starte hij direct weer op. De lampen dimden toen ook. Dit was tijdens het rijden en gebeurde een keer of 6 kort achter elkaar.

Gister onderweg naar huis gebeurde het zelfde en bokte de auto ook flink. Tijdens het inparkeren werd het erger en sloeg de auto helemaal stil. Alles uit lampen/radio/dashboard/stuurbekrachtiging en de motor. De tellers schoten naar maximaal en gingen weer terug. Auto weer gestart en ik kon weer verder inparkeren. Sindsdien knippert het airbag lampje 2 keer met een kleine tussenpauze.

Accu is getest en is goed (simpele accu tester) accu is er 3a4 maanden geleden ingezet.

Waar denken jullie aan als je dit probleem leest? Het moet wel elektrisch zijn. Misschien slechte massa of een accu die toch niet goed is? Kan er af en toe een sluiting optreden in de accu als bijvoorbeeld de aircopomp start (veel vermogen vragen)

Nickkie55

Geplaatst door Nickkie55 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2285) PRO, 4 maanden geleden

Dit lijkt op een slechte plus of massa aansluiting , controleer je accuklemmen en plus en massakabels.

Nickkie55 (0), 4 maanden geleden

Probleem gevonden de nieuwe accu (2maand oud) was instabiel. Met een accu tester kwam hij er goed door. Maar zodra we een test met belasting deden schoot de teller alle kanten op.

Accu vervangen en alles functioneert weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.