Mazda 6 2013: oplossen lekkage spoiler of derde remlicht

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Hallo,
Ik heb een station 6 uit 2013 (eerste serie van het nieuwste model). De afgelopen tijd valt het mij tijdens het openen op dat er enkele druppels in de achterbak liggen bij het openen van de achterklep.

Wat heb ik gecheckt:
- de rubbers zien er goed uit (geen scheurtjes ofzo);
- het rubber waar alle kabels doorheen lopen naar de achterklep oogt ook onbeschadigd;
- Nader inspectie laten enkel druppels zien op de plastic klep aan de binnenkant bij het derde remlicht. Ik heb het klepje verwijderd, maar zag geen leksporen.
- Nu heb ik met schilderstape de kier tussen de klep en de spoiler afgeplakt en nu blijft ie zowaar droog. Het water komt dus of via de spoiler of via het derde remlicht binnen zo lijkt het. Zie ook bijgaande foto's.

Iemand enig idee hoe dit op te lossen? Ik overweeg om de spoiler los te schroeven en weer vast te zetten met een dun laagje zwarte acrylkit op de achterkant van de spoiler (heb ik nog liggen en makkelijk te verwijderen) vast te zetten. Of is er een betere oplossing?

Hoor graag!

. . .
vroempie

Geplaatst door vroempie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (200) PRO, 5 maanden geleden

zie geen foto's. bestand is dan te groot.

vroempie (0), 5 maanden geleden

yes gelukt om foto's te plaatsen!

Highway (200) PRO, 5 maanden geleden

voorzichtig de bekleding lostrekken (clips zullen wel stuk gaan) dan zul je water sporen wel kunnen zien. Anders in de auto en klep dicht en iemand laten water over laten lopen. Dan kijken waar het door komt.

vroempie (0), 5 maanden geleden

Ik heb de naad tussen de achterklep en spoiler een paar dagen dicht getaped gehad en het blijft droog! Nu wil ik morgen de spoiler losschroeven en vervolgens aan de bovenkant afkitten met zwarte acrylkit (wat fijner werken en schoonmaken dan shell-kit). Prima oplossing toch voor die paar druppeltjes?

vroempie (0), 5 maanden geleden

Gisteren was het eindelijk droog. Bij demontage van de spoiler bleken vier rubbertjes bij de bevestigingsboutjes helemaal te zijn vergaan, dus deze eerst maar eens vervangen. Hopelijk is het nu opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php