Mazda CX-5 2014: automatische choke bij warm weer

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SH, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

De auto heeft de rare gewoonte om bij warm weer de automatische choke in te schakelen. In de winter ( koud weer ) wordt deze niet geactiveerd. Dit gebeurt alleen als de motor afgekoeld is.
Volgens de dealer is dat normaal gedrag?? Dus bij warm weer wel en koud weer niet. ??

Het activeren van een choke wordt toch gedaan bij koud weer om de auto extra brandstof te geven tot de motor iets opgewarmd is!

Geplaatst door

Sjefmeed (60)

al 8 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Een diesel heeft heen choke, een benzineauto van na de oertijd ook niet meer. er wordt wel oa dmv meten van de motortemperatuur rijker geinjecteerd. wat doet de motor precies dan?

Bij het starten van de auto, als er een hogere buiten temperatuur is, dan gaat het toerental behoorlijk omhoog. ( Gaf voor mij het idee van een automatische choke. )
Als er even vooruit gereden wordt kom het weer terug op een normaal toerental.
Vooral in de zomer, bij vroeg in de ochtend weg rijden, is dat erg lastig om met zoveel lawaai de auto te moeten starten.

Sjefmeed 60

2 jaar

zou dan eerder kijken na gloeibougies.

Highway 605
badge

2 jaar

Gloeibougies moet je even uitleggen. De auto start prima. Zowel bij warm als bij koud weer.
En eerlijk gezegd zou ik dan problemen verwachten als het juist koud is.

Sjefmeed 60

2 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.