Mazda CX-5 2014: Olieverbruik en parkeersensoren en andere problemen

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: SH, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Begin mei een Mazda CX5 automaat diesel uit 2014 gekocht (toen 87.000 km op de teller). In de hoop een betrouwbaar voertuig in bezit te hebben. Wat ben ik blij dat ik een half jaar garantie erbij kocht.
Ben nog nooit zo vaak met een auto naar de garage geweest. Spiegels die niet openklappen, trillende spiegel, oliezeef die vervangen moest worden, bandenspanning controle lampje dat onterecht aan gaat, kraken bij loslaten rem, piep/zoemsignaal als de alarmlichten aanstaan en de motor uit....
De auto rijdt heerlijk maar vertrouwen erin is wel een beetje zoek.
Bij de garage krijg ik niet altijd bevredigende antwoorden op mijn vragen. Vandaar mijn epistel op dit forum.
1. Herkent iemand dat enorme kraken als je de rem loslaat? En wat kan het zijn? (Niet altijd hoor.) Dacht dat het misschien bij een automaat hoort, maar ik hoor het bij andere mensen nooit...
2. Mijn oliezeef is vervangen waarna alles is doorgespoeld en nieuwe olie in het blok is gegaan. Nu, hooguit 4.000 km verder, is mijn olie op. Dat is toch niet normaal?
3. Mijn parkeersensoren aan de voorkant gaan niet functioneren als ik mijn snelheid tot onder de 10 km/u terugbreng. Moet ik hem eerst een keer in de achteruit zetten om het systeem te activeren en in werking te houden in zijn vooruit. Lijkt me ook niet normaal?
4. Het probleem met de alarmlichten is volgens de garage nu eenmaal wat het is. Dus zoemend/piepend geluid als de motor uit staat. Andere CX5 rijders ook last van?
5. Bij de aankoop van de auto werd mij een verbruik voorgehouden van 1 op 18. Ik snap dat dit doorgaans aan de positieve kant is. Maar ik haal hooguit 1 op 13,5 (en met de caravan 1 op 8,5). Mijn rijstijl is niet sloom, wel vlot maar ook wel redelijk rustig (dus niet snel optrekken maar geleidelijk). Ben benieuwd naar andere verbruikservaringen.

Twijfelde of ik er meerdere tipics van moest maken, maar hoop op deze manier ook antwoorden te krijgen en mijn kennis te verbreden.

SasCX5

Geplaatst door SasCX5 , lid sinds 9 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Al uw problemen en dan de grootste het olie verbruik xou ik stoppen met deze auto en hem terug brengen , problemen gaan als ik het zo lees niet opgelost worden .
Kraken van de remmen is normaal , ligt er wel aan hoe snel de rem los gelaten wordt of los komt .ik heb een caddy automaat die doet het ook een kennis heeft een mazda 3 die doet het ook , dat is niks om je zorgen over te maken.
Brandstof verbruik is van zoveel factoren afhankelijk dat 1 op 13 5 nog niet verontrustend is.
Parkeersensoren lijkt me een programmeer dingetje .
Olie verbruik is hoog ? maar wat bedoel je met op , staat op minimum of is het carter leeg ?
Wat zegt de verkoper ?
U bent niet tevreden en zult het waarschijnlijk ook niet worden.
Met de verkoper er proberen uit te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!