Mazda Mx3: benzinetank

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Weet misschien iemand of het normaal is, dat de benzinetank altijd onder druk staat. Ik merk dit telkens als ik de tankdop eraf draai om te tanken . Groeten Jan.

MX3 1.6 16v

Geplaatst door MX3 1.6 16v (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Is normaal.

MX3 1.6 16v (0), 12 jaar geleden

Okee bieuwke, bedankt. Ik ging er vanuit dat de ontluchting niet in orde zou zijn.

Hans4040 (295) PRO, 12 jaar geleden

Normaal? waar komt die druk vandaan dan?
Wat wel voorkomt is vacuum in de tank omdat de beluchting verstopt is...dan hoor je ook een sissend geluid als je de dop losdraaid

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Die druk ontstaat door verwarming van de benzine. Komt inderdaad vaker voor. Tijdens het rijden zal o.a. het koolstoffilter er voor moeten zorgen dat deze dampen/druk afgevoerd wordt.
Meestal is na een langere rit het meest merkbaar dat er "druk" op staat. De uitlaat is dan vaak de bron van opwarming.

Hans4040 (295) PRO, 12 jaar geleden

Oke....bedankt, moderator..

MX3 1.6 16v (0), 12 jaar geleden

@Hans4040 het is geen vacuum, maar overdruk. @ Moderator, betekent dit dat ik het koolstoffilter moet vernieuwen ? en waar zit dat ding dan ? Alvast bedankt voor jullie reacties. Jan.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee, niks aan doen. Gebeurt niks mee. Tijdens het rijden lost het probleem zich vanzelf wel op. Je zou hoogstens kunnen (laten) controleren of de klepje ( indien aanwezig ) dat het koolstoffilter afsluit, wel goed werkt. Ik weet van deze auto niet exact hoe dat geregeld is. Bij sommige auto's is dat middels een elektrisch klepje, bij andere mechanisch.
Wat je vaak ziet is dat mensen de tank helemaal vol proppen. Tot aan de rand. Dat moet je niet doen. Wanneer de pomp de 1e keer afslaat, stoppen met tanken. Zo hou je nog enige ruimte over voor expansie. Ook de zon kan oorzaak zijn van dit soort zaken zoals je omschrijft.

MX3 1.6 16v (0), 12 jaar geleden

Bedankt, Ik heb de boodschap begrepen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-3 of stel zelf een nieuwe vraag.