Mazda Mx3: EGR-klep Mazda

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedendag, Kan iemand mij hier misschien een verklaring voor geven ? ; Van de week was mijn auto plots een stuk sneller geworden als dan voorheen. Toen ik onder de motorkap keek, bleek het vacuumslangetje naar de EGR-klep losgeschoten te zijn. Ik dacht; Misschien is die klep of zoiets kapot , want zogauw ik het slangetje weer aansluit is hij weer minder snel. Met vriendelijke groet, JAN.

MX3 1.6 16v

Geplaatst door MX3 1.6 16v (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dutchbird (0) PRO, 12 jaar geleden

Klopt, zodra je het vacuumslangetje er aftrekt zal de egr klep niet meer opengaan. Een Egr klep is alleen een mileutechnische toepassing op de auto om een schonere uitstoot te krijgen door uitlaatgassen her te gebruiken, maar hierdoor wordt het motorvermogen wel verminderd.

grt Daan

MX3 1.6 16v (0), 12 jaar geleden

Daan, bedankt voor je antwoord. Ik stop die vacuumleiding nu gewoon af. Groet Jan.

dutchbird (0) PRO, 12 jaar geleden

Zorg erwel voor dat deze er tijdens de apk keuring weer opzit;) grote kans dat die dan niet door de co eisen komt en dan moet de garage gaan zoeken en dat is duur;)

MX3 1.6 16v (0), 12 jaar geleden

Okee Daan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-3 of stel zelf een nieuwe vraag.