Mazda 626: Bij het stoppen slaat de motor af

Bouwjaar: 1998

Ik heb een Mazda 626 1998 met LPG G3 Koltec erin. De enige tijd geleden begon hij heel af en toe af te slaan op LPG bij het stoppen. Ik moest naar benzine schakelen en weer starten.

Een week geleden naar gas specialist geweest. Verdeelhuisje gereinigd, nieuwe membraan daarin,een paar rubberslangen zijn vernieuwd, nieuwe bougies. Auto trekt nu beter maar slaat weer af en probleem doet zich vaker voor en nu op benzine ook.
Kan mij iemand helpen?

romanna

Geplaatst door romanna (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Roman

Het probleem van jouw kan verschillende oorzaken hebben.

Een viergastest uit laten voeren en foutcodes uitlezen geeft misschien meer duidelijkheid.

Eventuele oorzaken zijn, gezien dat het probleem zich ook voordoet op benzine zijn: inlaatspruitstukpakking lek, basis afstellingen niet goed, kleppen te vast, stationair regelklep vervuild, lambdasensor defect.

succes,
gr. Jack

VG392 (0), 18 jaar geleden

Heb je de diagnose van de gasinstallatie al uitgelezen?
Ik heb je de handleiding toegezonden.

romanna (0), 18 jaar geleden

Probleem lag inderdaad aan de vervuilde stationair regelklep.Nadat het gereinigd was moest nog de basis afstelling opnieuw gedaan worden.De laatste is omdat de gasspecialist heeft aan de stationair regelschroef gezeten(moest ie nooit bij deze type auto doen).Bij deze is mijn probleem verholpen
Kees en Jack ,mijn groot dank aan jullie
Gr
Roman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.