Mazda 626: Olie vervangen

Bouwjaar: 1995

Ik heb sinds kort een Mazda 626 1.8lx benzine uit 1995 en wil de olie vervangen. Heb al olie en een filter in huis, maar waar zit dat filter? Volgens een nogal vage tekening in het instructieboekje moet ik dat ergens onder het klepdeksel zoeken, klopt dit?
En als dat zo is, gewoon het deksel en alles wat daaraan vastzit loshalen, en dan ben ik er, of moet er nog meer los?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet, Jeroen

Jeroen5300

Geplaatst door Jeroen5300 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Oliefilter zit achterop het motorblok, verstopt onder het inlaatspruitstuk. Even zoeken en je ziet het wel zitten. Niet de meeste geweldige plek...
Mijn ervaring is dat je er van onderen beter bij kan dan van boven, alhoewel het niet onmogelijk is van bovenaf.

Jeroen5300 (0), 18 jaar geleden

Ik zal vanavond eens even kijken, ik heb al wel een nieuwe klepdekselpakking gehaald, aangezien die olie doorslaat. Er zat olie aan de buitenkant van de bougies toen ik ze verving. Volgens de tekening in het boekje, waar het filter in stippellijn staat afgebeeld, lijkt het echt alsof dat ding intern zit. Ik vond het ook al vreemd dat je voor een dergelijk karweitje het klepdeksel zou moeten wegnemen. Indien ik er niet uit kom meld ik mij wel weer.

kasperht (0), 18 jaar geleden

misschien bedoelen ze met de stippellijn dat alhoewel de tekening is gemaakt van de voorkant van het blok dat het filter achterop zit en niet voorop. Weet het anders ook niet.
Het zit in elk geval gewoon aan de buitenkant :). Succes vanavond!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.