Mazda 626: 2.0 16v ditd Niet aanslaan

Bouwjaar: 2000

Na schade linksachter wil de motor niet meer aanslaan uitlaezen kan niet want hij is bij de mazda dealer geweest !!!! dit moet toch kunnen er zit een diagnose stekker en een obd stekkker in. De dealer zegt het is een tussentype. Maar hoe kun je anders ietss resetten als je niet in het systeem kunt komen.
Heeft iemand hier ervaring mee om hem toch uit te kunnen lezen.
Waarschijnlijk houdt de startblokkeering tegen, Er moet een procedure zijn om deze te omzeilen zodat we kunnen zien of het hier werkelijk in zit Wie weet deze procedure.
Alvast bedankt

R.arkes

Geplaatst door R.arkes (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo R

Als de bedrading goed is op de computer m.n.(voedingen massa`s en zekeringen ed.)dan moet het mogelijk zijn om er in te komen. Ik denk dat het probleem bij de dealer ligt. Deze auto kun je uitlezen met de NGS tester via de diagnose stekker onder de motorkap, het probleem zit hem in de instelling van de tester.
Bij het opstarten van de tester moet men naar optie "NGS instellingen" gaan en dan "RF-T" en dan naar "ID-controle uitschakelen", dan moet het wel lukken.
Dit is een functie van de NGS tester wat je uit moet schakelen bij alle ditd`s.

gr. Jack

R.arkes (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou de motor loopt weer. er ontbrak een plus(15) op de pcm kon de betreffende draad volgen tot aan de kachel darna verdwijn hij achter de kachel. maar een nieuw stukje draad getrokken. eigenlijk tegen mijn principes in want ik wil eigenlij altijd de juiste oorzaak opzoeken. Nu de ABS en Airbag nog.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit er een botsschakelaar in misschien is deze geactiveerd door de aanrijding.

Hans

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo R

Ik zou toch even alle zekeringen chekken, zowel onder het dashboard als onder de motorkap.
Bij mijn weten heeft deze auto geen botsschakelaar.

gr Jack

R.arkes (0) PRO, 18 jaar geleden

zover ik kon zien op de schema's zit er nergens een botdschakaar tussen ook alle zekeringen zijn goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.