Mazda 323: Bumper eraf of niet?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: ditd

Ik heb helaas wat schade aan de voorkant van de auto. Ik moet de onderste luchtgril, nummerplaathouder en een mistlamp vervangen. Ik zit me af te vragen wat makkelijker is: de hele bumper eraf halen en dan de onderdelen vervangen of de bumper laten zitten en van onderaf de onderdelen vervangen.
Waar ik bang voor ben is dat er bij het verwijderen van de bumper diverse boutjes afbreken (roest) en dat ik die moet uitboren/tappen wat meer werk is dan even wat langer lopen klooien.

Nico8119

Geplaatst door Nico8119 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad , maar dat is een afweging die je alleen zelf kunt maken.
Zo moeilijk is daar toch niet bij te komen , paar oprijbokjes of iets dergelijks , een flink kussen om op te zitten , dikke jas aan , muts op en gaan met die banaan, voor een degelijke hollandse vent toch geen probleem.

Nico8119 (0), 11 jaar geleden

Het is voor mekaar. De onderdelen zijn helaas niet van onderen te vervangen dus moest de hele bumper eraf. Mijn auto heeft met de vorige eigenaar al een ongelukje gehad; sommige 'kliknagels' waren al uitgelubberd of ontbraken. Ook het boutje van de bumper/bodemplaat aan de kant van de versnellingsbak kon ik gewoon losdraaien. Al met al viel het demonteren en monteren nog behoorlijk mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.