Mazda 121: Dimlicht vaak kapot / accu probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i GLX

Ik heb een vaag probleem met mijn Mazda 121 uit 1996 (type Ford Fiesta zeg maar). In het afgelopen jaar heb ik zeker 6x mijn dimlicht lampjes moeten vervangen, altijd 1 per x, maar aan beide kanten.

Daarnaast heb ik twee keer een lege accu gehad, 1x afgelopen winter in de koude tijd en 1x anderhalve maand geleden. Ook hebben ik af en toe problemen met starten. Ik heb de Ford garage naar het probleem laten kijken maar ze kunnen niets vinden. Accu is in orde en dynamo ook.

Ik vermoed dat er een verband zit tussen de kapotte lampjes en de accu. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn? En eventueel tips voor doormeten?

Mdyou

Geplaatst door Mdyou (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

met die lege accu kan een lekspanning zijn..dat je lampjes telkens kapot gaan kan komen door een slecht of geoxideerd contact o.i.d.

Gr Stefan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

en het probleem al verholpen ?

Mdyou (0), 14 jaar geleden

De problemen laten zich (gelukkig) niet al te vaak zien. Maar afgelopen weekend had de auto weer moeite met starten. Het frontje van de radio bleek vrij warm te zijn dus wellicht is de radio de oorzaak van de leeglopende accu. Vervolgens maar altijd de het frontje van de radio uit de auto gehaald na een ritje, en dat probleem lijkt te zijn opgelost. Ik heb nog gekeken naar oxidatie van contacten en kan toch niet echt zeggen dat we daar last van hebben. Voorlopig houden deze lampjes het nog even vol...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.