Mazda 6: DPF en noodloop

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Hallo,

Ik heb een Mazda 6 2.0 citd en daarvan is de DPF onlangs gaan branden. Roetfilter is poos terug al verwijderd en weg geprogrammeerd, dat het lampje knippert lijkt dus te komen van de onderhoudsbeurt waarbij de computer niet is gereset door de dealer (eigen onderhoud). Nu rij ik al een paar weken met dat knipperende lampje en ging de auto onlangs in de noodloop. Ik heb die dag 2 kleine ritjes gemaakt, 4 en 2 km, en de volgende dag was de noodloop weg.

Ik weet dat de DPF gaat branden als je geen reset hebt gedaan tijdens onderhoud, kan de auto daar ook van in de noodloop gaan als je langer door rijdt? Is het ook logisch dat hij een dag later weer normaal rijdt?

De storing is door een niet mazda garage uitgelezen en die gaf aan dat de regeneratie niet kon plaats vinden of iets dergelijks...

Mazda6dedemsvaart

Geplaatst door Mazda6dedemsvaart , lid sinds 3 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 3 jaar geleden

Als je een foutcode krijgt dat de regeneratie niet kan wordden uitgevoerd, dan is de software niet goed genoeg aangepast.
Men is dan iets "vergeten" weg te programmeren.

Wat zegt diegene die het wegprogrammeren heeft gedaan?

Mazda6dedemsvaart, 3 jaar geleden

Sorry.. beetje late reactie, probleem was vlak na mijn berichtje al weg.
De DPF is gereset door de garage, was idd de melding dat het onderhoud te lang geleden was. Noodloop daarna niet meer gehad. Verder geen foutmeldingen in de computer. Het lijkt nu dus opgelost te zijn. Waardeloos dat je verplicht bent om naar een garage te gaan om dit te resetten... Zou eigenlijk verboden moeten worden, men dwingt de consument om naar de garage te gaan, dit mag niet.

Dank voor je reactie Oldford!

Mazda6dedemsvaart, 2 weken geleden

Nog een late nabrander (altijd handig bij een DPF melding), dit resetten van DPF melding kun je ook zelf, op youtube is hier een filmpje van, reset mazda 6 dpf. Werkt perfect.

ulbert, 1 week geleden

klopt helemaal heb ik ook al 2x gedaan gewoon met 1 simpele stroomdraadje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.