Mazda MX-5 1.6I: Een van beide klaplampen blijft open en dicht gaan

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 116

Bij het uitschakelen van de verlichting blijft mijn linker klaplamp op en neer gaan. Het lijkt wel of de motor van de linker klaplamp geen eindpunt kan vinden. Soms doet hij dit 5 keer maar het wordt steeds erger. Omdat het maar één klaplamp betreft, de rechter gaat netjes open en dicht, en deze samen door één relais (onder het stuur) worden aangestuurd lijkt mij dit niet direct het probleem van het relais. Iemand met eenzelfde probleem en oplossing ?

FritsLeurs

Geplaatst door FritsLeurs (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Bekijk de bedrading eens...misschien wat beschadigd.

FritsLeurs (0), 6 jaar geleden

Heb de kabels al eens gecontroleerd, lijken in orde. Ik krijg binnenkort een ander relais en ga van hieruit te werk. daarna de motor die de klaplamp aanstuurt (het is net alsof hij het eindpunt niet vindt) en dan de kabels. In ieder geval bedankt voor het meedenken Hans

FritsLeurs (0), 6 jaar geleden

Ik heb het relais ontvangen echter dit was niet de oplossing. Toen ik verder zocht bij de klaplampmotor zag ik dat een schroef wat ik in eerste instantie over het hoofd heb gezien. Ik kreeg een tip vanuit de facebook site van MAZDA MX-5 club Nederland dat ook het aanslagrubber te strak zou kunnen staan. De schroef is schijnbaar het aanslagrubber en deze zat niet te strak maar te los. Nadat ik deze nl losser had gedraaid bleef de klaplamp op en neer gaan. Toen ik deze wat vaster stelde was het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.