Mazda 626: geen probleem wel een vraag

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo ik ben hier nieuw en heb meteen al een vraag namelijk. Ik zet grote vraagtekens bij die klapsleutels die je op marktplaats.nl koopt. Zijn deze wel te vertrouwen en werken ze na behoren goed. Ik heb een Mazda 626 uit 98 1.8lx met 82.000 km op de teller, hele fijne auto's. In de handleiding van de klapsleutel staat dat je de zender uit je sleutel moet halen maar ik kan de sleutel niet openen met een of ander schroefje. Alles zit in de sleutel gegoten. Dus mijn vraag, eigenlijk 2, kan ik de zender uit mijn sleutel krijgen en zijn die klapsleutels wel betrouwbaar, wil niet voor een dichte deur staan namelijk.

gr jack en tnxs alvast.

Berkepeis

Geplaatst door Berkepeis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kasperht (0), 16 jaar geleden

Waarom zou je zo'n klapsleutel willen gebruiken?

Volgens mij bestaat het plastic van de sleutel uit 2 helften die je met een heel klein schroevendraaiertje uit elkaar kan wippen, maar of je iets beschadigd, ik heb geen idee...nooit geprobeerd.

Berkepeis (0), 16 jaar geleden

Nou omdat ik het makkelijk vind om alles in èèn te hebben, het staat ook mooi. Mijn sleutel bestaat niet uit 2 delen maar is gewoon 1 klomp plastic. Maar ik ben er achter gekomen dat ik dus geen antidiefstal blokkeersysteem heb, hoewel de sleutel wel de vorm heeft van een sleutel met antidiefstal systeem. Misschien andere die het systeem kennen of zelfs hebben??

gr jack

kasperht (0), 16 jaar geleden

Hoe zeker ben jij ervan dat er geen chip in je sleutel zit voor anti-diefstal...ik dacht dat die in de 626 al ruim voor 1998 standaard gemonteerd was...

Berkepeis (0), 16 jaar geleden

Omdat ik de sleutel niet kan openmaken met een of ander schroefje. En in de mazda is ook geen indicatie lampje voor antidiefstal systeem. Ik heb de instructie gelezen om het systeem te activeren of deactiveren maar zie geen reactie oid.

gr jack

kasperht (0), 16 jaar geleden

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zijn er 2 verschillende dingen:
-startonderbreker
-anti-diefstal

1e heeft elke 626. 2e alleen als optie: en voor die 2e is de procedure van in/uit schakelen in instructieboekje uitgelegd. Maar feit dat dit niet werkt betekend niet dat je ook geen startonderbreker hebt.

Wil je het testen, dan zal je een kopie van de sleutel moeten laten maken voor een paar euro....en dan kijken of de auto ook wil starten met deze kopie-sleutel...

Berkepeis (0), 16 jaar geleden

O oke ja stom ja ik bedoelde startonderbreker ja. Oke maar zit ik nog met die klapsleutel hahhaah. Hoe kan ik anders controleren of ik startonderbrekeer heb??

gr jack

Berkepeis (0), 16 jaar geleden

Hoe kan ik dan die chip uit mijn sleutel krijgen als ik nergens een schroefje kan vinden, moet ik hem openbranden ofzo. Ik heb dit chipje nodig om het in die klapsleutel te zetten.

gr jack

Berkepeis (0), 16 jaar geleden

Nou het lijkt erop dat er weinig mensen mijn vraag kunnen beantwoorden. Dus ff snel mijn probleem in vogelvlucht.
Ik heb een mazda 626 uit '98, en uit de reacties kan ik waarnemen dat mijn Mazda een startonderbreker heeft, en ik wil de chip in mijn sleutel laten overzetten in een klapseutel. Maar als ik mijn sleutel bekijkt dan zie ik geen schroefje zitten om de sleutel te openen, ik het is een gegoten stuk plastic. Ik denk zelf dat ik geen startonderbreker heb.
Ik wil graag een klapsleutel omdat het gewoon handig is om alles in 1 te hebben. Dus wie heeft dit systeem en is er tevreden over en wie weet het hoe en wat erover.

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Er kan een chip in de sleutel zijn meegegoten die zijn elektriciteit onttrekt aan de zender bij het contactslot (RFID principe). Met het weghalen van het plastic ga je waarschijnlijk de chip beschadigen en ben je verder van huis. Zoals iemand anders al schreef: laat eerst een reservesleutel maken en kijk of die werkt. Zoja, dan bouw je die in een klapsleutel. Zonee, dan moet je de startonderbreker ondervangen. Dat kan bijvoorbeeld door de zendspoel uit de stuurkolom te halen en die ergens anders samen met de originele sleutel erbij weg te werken. Dan kun je altijd met de gekopieerde sleutel starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.