Mazda 6: inhouden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 100kw

hoi collega's wie kan mij helpen met het volgende probleem ik rijd zelf met een 6 met het volgende probleem hij houd in vanaf 3200 omw/min en dit is het beste te merken in de 3e 4e 5e versnelling ik heb geen foutcode's en brandstoffilter zit er ongeveer 28000km op ik ben een stevige rijder actuele kmstand 189000 ps elke beurt word er een toevoeging van forte in de tank gedaan en elke 40000 km word de motor gespoeld ook met forte de turbo werkt wel want de klacht doet zich niet altijd voor maar wel vaak de motor rookt niet k waarde +/- 0,4 op de roettester dus wie heeft een idee gr van martijn.

necfan

Geplaatst door necfan (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

bunky (0) PRO, 14 jaar geleden

doet het probleem zich voor tijdens accelereren of juist in deellast?? als het deellast is dan kun je de werking van EGR merken.. voel je lichtelijk de motor inhouden.. als het echt met accelereren is zou het ook variabele schoepenregeling van de turbo kunnen zijn??

necfan (0) PRO, 14 jaar geleden

hoi coen het doet zich alleen voor met accelereren en ik heb luchtmassa meter reeds uitgewisseld turbo werking is oke deze heb ik gecontroleerd hoogstwaarschijnlijk is het de raildruk sensor die ligt te vervelen die heb ik nu uitgewisseld en ga het van de week weer proberen du s ik hou je wel op de hoogte

bunky (0) PRO, 14 jaar geleden

hoop voor je dat dat het is, zou mooi zijn.. laat maar even weten..

J-M108 (0) PRO, 14 jaar geleden

He hallo ik weet niet of je zelf een computer heeft maar je zou eens moeten kijken hoeveel km het geleden is dat de injectoren gecalibreert zijn geweest.

necfan (0) PRO, 14 jaar geleden

ho coen het is inderdaad de raildruk sensor die defect was heb er nu een andere opgezet en het probleem is weg alleen is er geen losse sensor te krijgen ook niet via buchli heb er maar een van de sloop opgezet anders was het een complete rail a 1300 euro nu maar 50 dus mensen die dit lezen mocht je geen storing hebben kijk dan eerst naar de raildruk komt zelden voor bij een mazda maar toch gr van martijn

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.