Mazda 0: Koelwater verdwijnt

Mijn koelwater (Mazda 626 1,0-i 16) verdwijnt zonder dat er een lekkage te zien is. Geen plas onder de auto. Wel wat reukloos vocht in de uitlaat. Kachel wordt normaal warm. Airco werkt goed. Garagehouder plaatste een nieuwe thermostaat ( € 60,00) maar dat had geen resultaat. Hij denkt nu aan een lekke koppakking of een gescheurd motorblok. Raamt reparatie in het slechtste scenario op tweeduizend euro. Auto heeft 274.000 km (lpg) gelopen. Half jaar geleden lekte de radiateur wel. Heb hem toen de pil gegeven. Is raming reparatiekosten redelijk? Wat denken de deskundigen ervan ? Ik voel weinig voor aanschaf van iets anders, onder meer omdat de Duitse Herder Yupp dagelijks mee rijdt en het dus een soort rijdend hondenhok geworden is.

Aat.

[url=http://imageshack.us][img]http://img232.imageshack.us/img232/1382/...[/img][/url]

Aat

Geplaatst door Aat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

afpersen
kan een klein lek zijn dat op een onzichtbare plek verdampt

Aat (0), 16 jaar geleden

>>afpersen<<

Ja, dan zal ik naar de dealer moeten want onze dorpsgarage heeft daarvoor neem ik aan niet de apparatuur. Er viel mij op dat de verwarming van de auto sinds eergisteren direct voelbaar wordt. Al na vijftig meter voel ik warme lucht binnenstromen terwijl dat zolang ik de auto heb altijd minstens een anderhalve kilometer duurde. Misschien het resultaat van de nieuwe thermostaat? Of het bewijs van een defect ! Het valt ook op dat het waarschuwingslampje voor te weinig benzine nu niet meer brandt, in tegenstelling tot de laatste twee maanden toen het continue brandde hoewel er meer dan genoeg benzine in de tank zat. Ook een indicatie ?

Aat.

Aat (0), 16 jaar geleden

Nader onderzoek wees uit dat de koppakking moest worden vervangen en de kleppen enzovoort moesten worden gereviseerd. Kosten € 1190,00.

Aat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.