Mazda 6: Koppeling probleem ?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn Mazda 6 heeft als hij koud is last van een klapperende koppeling (of motor die klappert door de koppeling). Dit heeft hij alleen in de
1e versnelling tijdens het optrekken als hij koud is, na een paar kilometer verdwijnt dit tijdens het optrekken. Als ik meer gas geef (3000 toeren en dus met slippende koppeling optrek) heeft hij dit niet. Ook als hij een paar km gereden heeft trekt hij normaal op. Verder werkt de koppeling prima, slipt nooit (ook niet bij een lage snelheid in de 5e versnelling veel gas geven).
Wat zou dit kunnen zijn ? een onderdeel waar de olie van vervangen moet worden ? (door de warmte dunner wordt en dan wel functioneert)
Heeft iemand dit probleem ook of weet iemand een oplossing ? Op dit euvel na bevalt de auto uitstekend.

Mazda Mark

Geplaatst door Mazda Mark (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Laurens6460 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb dit al een paar keer mee gemaakt. koppeling met vliegwiel moet vervangen worden. uit ervaring weet ik als alleen de koppelingsplaat vervangt komt het na een paar km weer terug. ik heb ook al een keer het vliegwiel grofer laten afdraaien maar het probleem kwam ook weer terug naar een paar km De eerste serie van de 6 heetf hier laast van. groeten Laurens

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.