Mazda 6 Sportbreak: Airbag foutcode

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste Forumleden,
Ik heb sinds kort een Mazda6 sportbreak in bezit, en nu gaat plots het airbag waarschuwingslampje knipperen tijdens het rijden, en blijft na enige tijd constant aan. hij knippert 4x en 8x.
Kan iemand mij vertellen wat deze foutcode betekent en hoe ik dit kan verhelpen?

Alvast bedankt,

Mvgr, Blacky48

Blacky48

Geplaatst door Blacky48 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Harjo (0) PRO, 16 jaar geleden

bezettings sensor rechter stoel stuk

Blacky48 (0), 16 jaar geleden

Hoi Harjo,

Bedankt voor je tip.
Ik heb dit nu enige tijd in gaten gehouden en het klopt inderdaad, het lijkt of deze bezettingsensor ook iets uitsteekt in de stoelbekleding, als er niemand op de stoel zit, heb ik vaak geen storing, als dit het geval is en ik raak de sensor aan krijg ik gelijk storing 48.
Is deze sensor niet te vervangen door bv een vervangingsweerstand oid, zodat de rechterairbag altijd ingeschakeld wordt ?

dochyizegem (0) PRO, 16 jaar geleden

Helaas niet, dure gelegenheid deze bezettigssensor, deze dient dan nog enkel maar voor bij gebruik van origineel kinderzitje, heeft anders totaal geen functie. Gelukkig doen ze het nu via uitschakel schakelaartje...

LelyTekkel (0), 16 jaar geleden

[quote=Blacky48]Beste Forumleden,
Ik heb sinds kort een Mazda6 sportbreak in bezit, en nu gaat plots het airbag waarschuwingslampje knipperen tijdens het rijden, en blijft na enige tijd constant aan. hij knippert 4x en 8x.
Kan iemand mij vertellen wat deze foutcode betekent en hoe ik dit kan verhelpen?

Alvast bedankt,

Mvgr, Blacky48[/quote]
Ik heb een Premacy van bj 2000 en had hetzelfde probleem. Lampje brandde 4 keer lang en 8 keer kort. Bij de dealer Jacob Schaap in Lelystad gevraagd of ze wisten wat het was en kreeg binnen 5 minuten antwoord en een rekening voor onderzoek van ....: € 17,50 Het is te schandalig voor woorden maar goed, ik heb geen kinderen meer die in een kinderzitje zitten en een vrouw die goed verzekerd is dus ik heb gewoon de klok eruit geschroefd en het lampje verwijderd. Probleem opgelost. Twee schroeven en het is klaar. Vroeger hadden we ook geen airbag en nu weer niet op de bijrijders plaats.

LelyTekkel (0), 16 jaar geleden

By the way, dat uitsteken van die sensor had ik ook. Da's dus denk ik wel een Mazda-euvel

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Blacky effe voor de duidelijkheid.. als het lampje van de airbag brandt dan werkt er geen enkele airbag in de auto.. dus ook die van de bestuurder niet!!

Tis maar dat je het weet..

Blacky48 (0), 16 jaar geleden

Sorry voor de late reply, maar allemaal bedankt voor jullie reacties.
Ik heb inmiddels van de handelaar waar ik de auto gekocht had een compleet zitkussen(R) met bezettingssensor ontvangen en zelf gemonteerd, de storing is hiermee opgelost.
Het klopt inderdaad dat als het airbag lampje brandt het gehele airbag systeem uitgeschakeld wordt.

Greetz.

jeroen5305 (0), 16 jaar geleden

Dit is geen euvel van mazda maar onwetendheid van de verkoper/autopoetser, vaak (99%) is de oorzaak het diepstomen van de stoel bij het showroomklaar maken van een verkoopauto. De bezettingssensor kan NIET tegen water. Je hoort ook altijd "Ik heb de auto net gekocht"
Inderdaad enige tijd nadat deze is gereinigd, met overmatig water gebruik treed de storing op.

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is niet waar wat je daar vertelt. Ik heb meerdere keren deze defecte sensoren uit elkaar gehaald en het euvel blijkt in 9 van de 10 gevallen een draadbreuk te zijn. Ook in het bedrijf waar ik werk komt deze storing nog weleens voor.
Diepstomen van de stoelen doen we bij onze inruilauto's nooit, de bekleding word gewoon met de hand gereinigd. Dus dat het ding kapot zou gaan door water is onzin.
De kwaliteit van het ding is simpelweg niet hoog genoeg..!

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Met een knie op de rechterstoel kan al fataal zijn!!!!

jeroen5305 (0), 16 jaar geleden

Vreemd dat ik dan in bijna alle gevallen heb meegemaakt (16 jaar ervaring bij dealer) dat het meestal auto`s betrof uit de handel waar de stoel nog bijna aan het opdrogen was. (overdrijven maakt de zaak duidelijk). En misschien is het inderdaad i.c.m. wat Jack T schrijft het knietje erbij.

Hans4040 (290) PRO, 16 jaar geleden

Heren, het probleem is opgelost.
Verder discussieren over wel of niet, heeft geen zin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.