Mazda 3 2006: Koude motor wil afslaan bij terugzakken naar stationair toerental

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z6, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Mazda 3 BK 1.6 loopt en rijdt goed maar bij koude motor als hij terugzakt naar stationair gaat de motor onregelmatig lopen en wil zelf afslaan wat heel soms gebeurd. Valse lucht? Gasklephuis? EGR-klep? Als de motor warm is gebeurd dit niet. Wie heeft dit probleem ook? Graag tips. Ik hoor ook wat rommelen in het motorgeluid en het resonantie boxje maakt ook wat veel geluid.

brute

Geplaatst door brute (55) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

1 Reactie

1 maand geleden - brute

Inmiddels wat verder met mijn probleem. Gasklephuis en stationair toeren klep helemaal schoongemaakt, massa lucht meter sensor schoongemaakt, 4 nieuwe bougies maar nog steeds hetzelfde probleem. Bij terugkomen naar stationair toerental wil de motor af en toe afslaan bij opwarmen motor. Als de motor warm is is het probleem weg. De motor loopt wel anders nu maar het probleem bestaat dus nog steeds. Slangen gecontroleerd maar ik zie geen beschadigingen. EGR-klep schoonmaken? Er zit ook nog een klep in het plastic inlaatspruitstuk. Ik heb ooit de klopsensor laten vervangen en daardoor is het inlaatspruitstuk eraf geweest maar wel nieuwe pakkingen gebruikt. Vacuumlek op het inlaatspruitstuk?
Welke Mazda monteur geeft me een goeie tip?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.