Mazda CX-5 2015: Lampen, middenconsole, DAB enz.

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 121

Beste Leden,

Wij zijn sinds gisteren in het bezit van een mooie Mazda CX-5 uit 2015. Er zijn alleen een aantal dingetjes waar ik zelf niet helemaal uit kom.. Wie weet dat iemand me ergens mee kan helpen:)

- tijdens de proefrit merkten we op dat de LED-Ring om de koplamp van de linkerkant minder fel is dan de rechterkant. Daarbij komt dat de lampjes ook flikkeren.. moet dan de hele lamp vervangen worden of is dat een kwestie van een losse aansluiting oid?

- toen we thuis de spullen van de oude auro in de nieuwe auto zetten, merkte ik dat de middenconsole erg los zit. Hiermee bedoel ik dat als ik de armsteun vastpak en van links naar rechts beweeg, de hele console gemakkelijk meebeweegt. Is dit normaal of zit er iets los?

- het start stop systeem werkt niet. Er is geen foutmelding, maar hij doet het gewoon niet. Zelf vind ik het niet storend, maar ik wil wel weten waarom ie het niet doet haha. Ik heb net gelezen op een ander forum dat dat kan zijn dat de accu niet boven de 80% is opgeladen. Ik weet niet of dit het geval is. Ik dacht misschien ook dat een vorige eigenaar wellicht een adapter oid heeft ingebouwd waarmee het systeem wordt onderdrukt. Weet niet of dat ergens te zien is..

- de woofers (Bose) in de voordeuren rammelen als een gek. Klinkt alsof ze los zitten of opgeblazen zijn. Is dit makkelijk op te lossen of moeten ze vervangen worden?

- de DAB ontvanger geeft geen muziek. Hij scant wel alle zenders, maar zodra ik er eentje kies krijg ik de melding: 11C signaal onderbroken, kies ander ensemble. Moet je een abonnement hebben ofzo of is er een ontvanger stuk?

- als ik de auto start, hoor ik 3 a 4 keer een piepje. Ik weet niet of dat normaal is en waar de piepjes van zijn. Ik stoor me er niet aan, er zijn voor de rest ook geen foutmeldingen, maar misschien betekent het wel iets

Nou dit was de hele waslijst :). Voor de rest is alles goed, dit zijn ook eigenlijk kleine dingetjes waar ik me nog aan stoorde. Hopelijk heb ik alles duidelijk omschreven en is er iemand die me ergens bij kan helpen😉

Alvast bedankt!

Tos5

Geplaatst door Tos5 (55) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda CX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (530), 1 maand geleden

Als ledlampjes beginnen te knipperen / flikkeren kan dit veroorzaakt worden
doordat de ledlampjes op hun einde zijn, of de aanstuur unit defect is,
en/of een voeding/aarde probleem ....etc.....,*Led verlichting uit laten lezen bij de Mazda dealer, het komt overigens geregeld voor dat deze led units kapot gaan,
wat beteft de "los zittende" middenconsole kun je het beste (laten) controleren of hij overal
goed bevestigd zit, armsteun bevestiging, schroeven, klemverbindingen etc.....,
ik weet niet wat je per definitie los noemt, speling of echt los/los,
de woofers/speakers kun je controleren of ze goed bevestigd zijn en/of de kabelboom/kabel niet los hangt waardoor het rammelende geluid ontstaat, rammelen ze ook als het geluid uit staat?
Dab 11c signaal onderbroken, betekent dat het Dab ontvangst ter plekke te zwak is,
als je een andere frequentie / kanaal zoekt ontvangt hij dan ook niets ?
wat betreft de piepjes weet ik niet of dat zo hoort, heb je geen gebruikers handleiding ?
Heb je de auto gekocht incl. garantie ? zo ja..., dan kun je de problemen
beter door de verkopende partij op laten lossen !!

Tos5 (55), 1 maand geleden

Bedankt voor je antwoord!

Ja we hebben garantie bij de garage, dus waarschijnlijk worden de problemen door hun opgelost. Maar ik dacht om even te kijken wat anderen nog voor tips hebben.

De lampen zullen dan idd misschien vervangen moeten worden, wel fijn om te weten dat dat wel vaker voorkomt.

De speakers rammelen tijdens het rijden niet (goede tip trouwens), dus dan zullen ze idd opgeblazen oid zijn.

De DAB ontvangt geen enkele zender.. heb t ook verschillende plekken geprobeerd maar ik heb de indruk dat de ontvanger niet werkt.

De middenconsole is echt redelijk los. Als ik hem heen en weer beweeg is dat echt wel een uitslag van bijna 3cm aan elke kant. Tijdens het rijden merk je er niks van, maar t voelt een beetje raar aan als je er op let.

We brengen hem binnenkort weer terug naar de garage voor de problemen die ik heb opgenoemd, dus ik hoop dat ze dan zonder gezeur het onder de garantie schuiven ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.