Mazda 323: lekkage

Bouwjaar: 1989

Hallo, allemaal. Als het regent en ik ga rijden boven de 60 km/uur, gaat het lekken aan de passagiers kant. Het water komt van onder het dashboard vandaan en tussen radio en voeten passagier op de grond. Alles geprobeerd. Schoonmaken afwatering/onderkant bekeken/etc. Volgens mij heeft het met de blower te maken. O ja,ik heb de geul onder de ruitenwissers ook al schoon gemaakt.
Wie kan mij helpen????????????????

vincent11792

Geplaatst door vincent11792 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (385) PRO, 19 jaar geleden

De lucht inlaat van de verwarming schoonmaken .
Deze kan verstopt zitten door bladeren , modder , etc.
Als deze verstopt zitten , loopt het regenwater zo je ventilatie in.
(stroomt over)

mvg,
Hans.

Matt7531 (0), 19 jaar geleden

Ik heb ditzelfde probleem gehad met mijn 323 van '91. Na een deel van de auto gestript, en een voorruitrubber opnieuw gekit te hebben was het probleem nog niet weg. Maar de oplossing is heel simpel. De waterafvoer gaten van de voorruit zitten verstopt, waardoor er met regelmaat water door het gat van de blower naar binnen komt. Deze waterafvoer is veel te klein gedimensioneerd waardoor hij snel verstopt raakt. Laat me weten of je probleem hiermee opgelost is.

vincent11792 (0), 19 jaar geleden

Ik heb alles gestript, alles schoongemaakt, tuinslang erop gezet en nog blijft het lekken. Het loopt inderdaad mijn ventilatie in alleen hoe weet ik niet. Het is er brandschoon en er zijn geen roest gaten. Als ik er water in spuit, loopt het allemaal netjes weg. Alleen te veel water gaat niet goed. Het gebeurd ook alleen als ik harder dan 50/60km/uur rijd en als het hard regent. Ben moedeloos!!!!!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.