Mazda 6 2003: Lekt water passagiers zijde

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 120

Dus ik zit met een probleempje...

Er lekt water (niet veel) onder het dashboard kastje bij de passagiers zijde. Ik had al opgezocht wat het probleem kon zijn en ik denk dat de afvoer van de airco verstopt zit (veel vorkomend probleem bij mazda). Nu is de oplossing om deze te ontstoppen zodat het water weg kan lopen maar heb geen idee hoe ik dit doe. Als iemand mij dit dus ff uit zou kunnen leggen😁. Bijgevoegde foto is waar het water lekt.

Alvast bedankt!

DionVDL

Geplaatst door DionVDL (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1580) PRO, 3 jaar geleden

Zie geen foto , maar lijkt me niet zo moeilijk , als het inderdaad een verstopte afvoer is , dan onder het dashbord duiken afvoerslangetje opzoeken , zit onderaan kachelhuis .
Onder de auto achter het hitteschild van het schutbord zit de uitgang , brug is makkelijk.
Maar zit de afvoer van je paravan niet gewoon verstopt en komt er regenwater via kachelhuis naar binnen ?
Als je de airco gebruikt dan zal er normaal water onder de auto lekken , als dit zo is zit hij niet verstopt maar weet je wel waar de afvoer zit.

    Oke en wat doe ik dan met het afvoerslangetje.. En ben er niet zeker van dus ga straks eerst naar de afvoer kijken, mocht het niet het probleem zijn is er dan een makkelijke oplossing om de paravan te ontstoppen? - DionVDL (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.