Mazda 323: Mazda 323F achterruitwisser & -sproeier probleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo lezers!

Ik heb een probleem met mijn achterruit wisser & -sproeier, beide werken niet wanneer ik ze aan zet. Uiteraard heb ik al gekeken of er een zekering kapot was, maar dat was echter niet het geval. Nu zat ik eerst te denken aan een relais die geen zin meer had, maar op internet had ik al gevonden dat er in de Mazda 323F geen relais voor de achterruit was.

Heeft iemand hier misschien een idee wat het zou kunnen zijn, want op technisch gebied van een auto ben ik echt een leek ;)

Alvast bedankt !

Met vriendelijke groet,
0W!D0

0D!W0

Geplaatst door 0D!W0 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk lekt de doorvoer van de vloeistof, dit is in het motortje gekomen, en nu is die defekt. Meet eens of je wel spanning krijgt op de stekker als de sproeier/wisser bedient wordt. Zo ja, geef dan het motortje eens rechtstreeks 12 volt, kijken wat er dan gebeurd. Maar meestal zijn deze motortjes overleden. hoor je wel het pompje van de sproeier werken als je de sproeier bediend? Het zou ook nog in de schakelaar kunnen zitten. Misschien toch verstandig om even iemand in je familie/kennissenkring/buurt die er wel een beetje kijk op heeft te laten kijken. Is voor en beetje autofiel zo op te sporen waar het probleem in zit.

gr

Peco Power

0D!W0 (0), 13 jaar geleden

Het motortje hoor ik in ieder geval niet wanneer ik de sproeier aanzet (ik hoor ook niets als ik de ruitenwisser aanzet). Waar zit eigenlijk precies het motortje, zodat ik die even los kan maken en kan testen op een 12volt spanningsbron.

En misschien toch maar eens een keer op visite gaan bij mij oom, die is namelijk altijd aan het sleutelen.

Alvast bedankt voor je hulp :)

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Motortje zit waarschijnlijk verstopt onder de bekleding van de achterklep. Ga maar even naar je oom, een paar dagen zonder achterwisser sproeier is geeen ramp, er zijn zat auto's die er niet eens 1 bezitten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.