Mazda 323: Mazda 323F BA - tokken / geknak met sturen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

Hallo!

Ik ben inmiddels al een jaar in het bezit van een 323F BA uit '98 ..een 1.5i op gas G3. Deze heeft inmiddels al een dikke 2 ton op de teller staan.
Sindskort (3 dagen geleden) heb ik mijn auto verlaagd met een set Eibach pro-kit verlagingsveren. Toen is het volgende probleem ontstaan:

Als de auto stilstaat en ik beweeg het stuur met.. lees; korte slagjes heen en weer, dan hoor je een redelijk hard getok/geknak. Voor de verlaging deed dit probleem zich niet voor.

Ik denk zelf dat het speling in het stuurhuis is, maar kan dit wel aangezien het voor de verlaging niet zo was? Zou het dan kunnen dat het stuurhuis voor de verlaging al wat versleten was (maar toen hoorde ik nog geen geknak) en dat de verlaging het 'versleten effect' vergroot heeft?

Zelf denk ik niet dat de verpootlagers het probleem zijn, aangezien het geknak ook hoorbaar is als de auto stilstaat en je stuurt met heele korte slagjes. Als je langzaam rijdt en je stuurt dan hoor je het ook af en toe, maar niet contstant. Als je dan rijdt en je stuurt ineenkeer naar links of rechts dan hoor je meestal 2 keer een knak na elkaar.De auto stuurt verder gewoon goed en direct.

Heeft iemand misschien een idee wat het ook kan zijn?..voordat ik een ander stuurhuis monteer en dan opeens blijkt dat dit het niet is.

Overigens is de auto nog niet uitegelijnd, omdat mij verteld is dat de veren in de eerste 2 weken nog 'zakken'.


Met vriendelijke groeten en alvast bedankt!

Wunky

Geplaatst door Wunky (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Wunky (0), 16 jaar geleden

Heeft iemand misschien een idee? Of tips zijn ook welkom.

j.pelgrim5 (0), 16 jaar geleden

mijn mazda een 1600 van 1992 maakt een knappend geluid als ik achteruit rijd met het rechter voorwiel helemaal naar rechts gedraaid, wat is het probleem?
Gr Jan.

roykuh (0), 16 jaar geleden

het wil wel eens de veer zijn die niet goed zit en verschuift

mvg roy

j.pelgrim5 (0), 16 jaar geleden

Roy Bedankt ,het is inderdaad de veer op de schotel
Gr Jan.

alexgtr (0), 16 jaar geleden

wunky zijn alle bouten en moertjes wel aangedraaid van de ophanging ik had het laatst ook een klant met dit probleem en toen hadden ze bij kwik shit de fusee kogel niet vast gedraaid op de draagarm en dit knakte ook met sturen bouten aangedraaid en het probleem was verholpen

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Wunky, het kan zijn dat door het verlagen de aandrijfassen een andere hoek hebben gekregen en dat je dat nu hoort.
Persoonlijk had ik het verlagen ook niet gedaan, niet meer met de kmstand die de auto heeft.
En wat heeft het verlagen van een 1.5 voor zin, behalve the looks heeft het geen enkele zin.
Het word dan zo van ik wil wel, maar ik kan niet auto.

Wunky (0), 16 jaar geleden

Het geknak is inmiddels verholpen. Ik heb de veerpoten losgehaald en bij de linkerkant bleek de veer niet juist in de bovenste 'bed' te liggen.

@primera p11 : Rondom zijn de schokbrekers nog niet zo lang geleden vervangen en het gaat gelukkig maar om 3cm verlaging. Overigens heb ik niet tot nauwelijks comfort verlies. En het gaat om de 'looks', omdat deze auto standaard (mijn mening) net een 4x4 uitstraling heeft en dat vind ik niet echt passen bij dit sportieve model. In ieder geval bedankt voor je hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.