Mazda 323: motor startmotor draait dan wel en dan niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: ditd

contactslot kapot op startmotor

als ik mijn motor wil starten hoor ik klik onder de motorkap draai dan vervolgens door om testarten de enekeer start hij wel de anderre keer niet dan gebeurd er niks met de startmotor
ik zelf verdenkt dhet contactblok wat achter het contact slot zit
vraag klopt mijn diagnose of is het iets anders en wat kost een contactblok en is hij ook tekoop bij niet dealer

jangenoegen

Geplaatst door jangenoegen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JohanE (0), 16 jaar geleden

Ik heb ook zoiets gehad met dezelfde motor maar dan in mijn 626.
Ik vermoed dat de startmotor aan z'n eind is. De tik die je hoort is de pin die uit de startmotor loopt en de motor mee moet nemen. Dat lukt dan kennelijk soms wel, soms niet. Dat had ik ook, totdat ie 't op een gegeven moment helemaal niet meer doet.
Je kunt de startmotor er vrij eenvoudig uithalen. Hij zit met 3 bouten vast en dan trek je 'm er zo uit. Laat 'm nakijken/reviseren bij een specialist. Kostte mij nog geen 100 Euro.
Wat ook nog zou kunnen is dat de accu niet best meer is en dat die nu het kouder wordt niet meer voldoende vermogen levert om de startmotor rond te draaien.

code187 (0), 16 jaar geleden

Probeer eens een dikke stroomkabel (van versterker) of een startkabel van de Min op je accu naar de min op je startmotor te zetten.
Die kabel is bij mij gecorodeerd geweest waardoor hij niet startte. Als de motor wel start met extra kabel moet je de bestaande kabel dus vervangen of proberen op te schuren. De kabel goed vastdraaien.

johan5610 (0), 16 jaar geleden

Zijn de koolborstels in de startmotor niet versleten dat ze de ene keer wel contact maken en andere keer weer niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.