Mazda CX-30 2020: Mazda schokt (hik)

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 132

Beste lezers, sinds 2020 ben ik in het bezit van een mazda cx 30 X uitvoering, vanaf de aankoop heeft mijn voertuig een probleem. Bij een toerental van ongeveer 2100 schokt oftewel ze noemen het een hik. Ben hiervoor meerdere malen naar de dealer geweest om dit probleem voor te leggen en op te lossen men gaf aan dat het euvel opgelost kon worden bij een update. Na meerdere update’s blijft het probleem echter bestaan. Gesprekken met de dealer lopen uit op niks. Men kan en wil mij niet helpen. Ik krijg 2 opties: mijn spiksplinternieuwe auto inruilen met een behoorlijk verlies en de 2 optie is mijn klacht neerleggen bij mazda.Mazda zelf geeft aan dat probleem een producteigenschap is!! Met andere woorden deal er maar mee.

Chronoss

Geplaatst door Chronoss , lid sinds 10 maanden geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Hebben ze er al een specialist bij gehad van de importeur ?
Als je met een identieke andere auto rijd , heeft die het ook ??

Chronoss, 10 maanden geleden

Mijn auto is meerdere keren terug geweest voor onderzoeken, maar of er een importeur bij is geweest weet ik niet. Ze geven wel toe dat dit probleem vaker voorkomt bij de sky active x. Mazda Nederland geeft aan dat dit probleem een producteigenschap is. Verder kunnen ze niks betekenen voor me. Ikzelf heb nog niet met een identieke auto gereden.

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Zou dat dan toch eens doen liefst bij een andere dealer .

Chronoss, 10 maanden geleden

Is wel een goede tip. Zal binnenkort eens een afspraak maken bij een andere dealer.

Maritieme, 7 maanden geleden

Ik heb ook een CX30 Skyactive X uit 2021 en die doet hetzelfde.

Chronoss, 7 maanden geleden

Ben je hiervoor ook al naar de dealer geweest zoja wat voor antwoord heb jij hierop gekregen?

Maritieme, 7 maanden geleden

@Chronoss,
Nee ik ben hiervoor niet naar de dealer geweest. Heb het wel opgemerkt maar niet echt bij stilgestaan. Lijkt of er iets moet omschakelen rond dat toerental.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-30 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!