Mazda CX-30 2020: Mazda schokt (hik)

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 132

Beste lezers, sinds 2020 ben ik in het bezit van een mazda cx 30 X uitvoering, vanaf de aankoop heeft mijn voertuig een probleem. Bij een toerental van ongeveer 2100 schokt oftewel ze noemen het een hik. Ben hiervoor meerdere malen naar de dealer geweest om dit probleem voor te leggen en op te lossen men gaf aan dat het euvel opgelost kon worden bij een update. Na meerdere update’s blijft het probleem echter bestaan. Gesprekken met de dealer lopen uit op niks. Men kan en wil mij niet helpen. Ik krijg 2 opties: mijn spiksplinternieuwe auto inruilen met een behoorlijk verlies en de 2 optie is mijn klacht neerleggen bij mazda.Mazda zelf geeft aan dat probleem een producteigenschap is!! Met andere woorden deal er maar mee.

Chronoss

Geplaatst door Chronoss (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda CX-30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (2140) PRO, 1 jaar geleden

Hebben ze er al een specialist bij gehad van de importeur ?
Als je met een identieke andere auto rijd , heeft die het ook ??

Chronoss (0), 1 jaar geleden

Mijn auto is meerdere keren terug geweest voor onderzoeken, maar of er een importeur bij is geweest weet ik niet. Ze geven wel toe dat dit probleem vaker voorkomt bij de sky active x. Mazda Nederland geeft aan dat dit probleem een producteigenschap is. Verder kunnen ze niks betekenen voor me. Ikzelf heb nog niet met een identieke auto gereden.

kaleido 1 (2140) PRO, 1 jaar geleden

Zou dat dan toch eens doen liefst bij een andere dealer .

Chronoss (0), 1 jaar geleden

Is wel een goede tip. Zal binnenkort eens een afspraak maken bij een andere dealer.

Maritieme (0), 1 jaar geleden

Ik heb ook een CX30 Skyactive X uit 2021 en die doet hetzelfde.

Chronoss (0), 1 jaar geleden

Ben je hiervoor ook al naar de dealer geweest zoja wat voor antwoord heb jij hierop gekregen?

Maritieme (0), 1 jaar geleden

@Chronoss,
Nee ik ben hiervoor niet naar de dealer geweest. Heb het wel opgemerkt maar niet echt bij stilgestaan. Lijkt of er iets moet omschakelen rond dat toerental.

Maritieme (0), 9 maanden geleden

Inmiddels de vorige CX30 (2021-130kW) total loss gereden en nu rijd ik al weer een half jaar in een andere CX30 (2021-137kW). Deze doet hetzelfde, net boven de 2100rpm een hik. Ik vermoed dat dit het overschakelen van de SPCCI is. Als dat zou zijn is het wachten op Mazda tot ze met een nieuwe firmware update komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-30 of stel zelf een nieuwe vraag.