Mazda CX-30 2021: remmen

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

sinds anderhalve maand eigenaar van een /mazda CX 30 E Sky Acitive G 150 pk.

Bij het wegrijden als de automatische rem er op heeft gestaan hoor ik een krakend geluid van de remmen. Dit doet zich voor als ik de rem vrij geef en dan weg rij. Zowel in de D als de R. Het maakt niet uit of ik een kort of lang stuk heb gereden. Verder vertoont ie de kuren niet als ik rij cq rem. Eng idee wat het kan zijn. Dat dit gekraak bij een automaat hoort kan ik mij niet voorstellen. Kan de handrem blijven hangen???

Henni53

Geplaatst door Henni53 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda CX-30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2665) PRO, 1 jaar geleden

Wat zegt de dealer , auto zit nog in de garantie?
Neem aan dat de auto in drive staat als de handrem er af gezet wordt met de voet op de rem je laat de rem los en dan hoor je de kraak ? Is normaal.
Maar rij eens langs de dealer mocht er wat aan de hand zijn kunnen ze het meteen onder garantie repareren.

harry4203 (930) PRO, 1 jaar geleden

hoort idd zo denk ik, je rolt feitelijk een klein stukje met de handrem erop, dat veroorzaakt de kraak. maar zoals gezegd, laat de dealer het even beoordelen.

Henni53 (0), 1 jaar geleden

Ik zet altijd eerst de handrem er af voordat ik hem in de D of R zet. Hij doet het alleen maar als ik uit parkeerstand wegrij. Dus in de R kraakt ie, vervolgens rem ik en ga ik naar de D stand dan kraakt ie weer. Als ik rem voor een verkeerslicht en stop daarna weer optrek maakt hij het geluid niet .

De dealer ( geen Mazda ) zegt dat het er bij hoort. maar ik heb zo mijn twijfels. Ik heb het nagevraagd bij iemand die een vergelijkbaar type heeft ( zelfde bouwjaar alleen 180 pk ) en die zat mij met verbazing aan te horen. Zit er een Mazda monteur op dit forum ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-30 of stel zelf een nieuwe vraag.