Mazda 6 2009: Motor houdt in tijdens accelereren

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: LF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 108

Tijdens (pittig) accelereren houdt onze Mazda 6 voelbaar eventjes in - soms tweemaal, op verschillende plekken in het toerenbereik. Ik heb erop gelet en het lijkt niet bij een specifiek toerental te gebeuren. En soms gebeurt het helemaal niet. Mijn gevoel zegt ook dat niet alle 145 (of 155?...) pk's eruit komen. Wat zou de oorzaak kunnen zijn en wat kunnen we eraan doen?

Geen idee of het ertoe doet of dat dit een compleet losstaande issue is, maar toen we de auto kochten liep de motor stationair véél te hoog. Het heeft de verkopende garage een drietal pogingen gekost om dit normaal te krijgen. Het inregelen van de gasklep scheen nogal lastig te zijn.

Alvast bedankt.

Janoord

Geplaatst door Janoord (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Begin met uitlezen en live data bekijken of alle waardes een beetje kloppen.
Onderhoud is goed ?

    In de periode voordat wij de auto aanschaften mist er een stukje onderhoud in de boekjes. Bij aankoop heeft de auto een afleverbeurt gehad. Ook het gasklephuis is bij de aflevering schoongemaakt. - Janoord (0), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - kaleido 1

Afleverbeurt zegt niets , dat is meestal kijken of vloeistoffen op peil zijn , voegt niets toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.