Mazda 3: Orginele radio vervangen in een mazda 3 bj 03-2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi allemaal,

Wie kan me helpen.

Ik heb een radio frame gekocht voor me mazda 3 en heb me eigen pioneer radio er ingezet.
Maar nu kan ik daar mijn scherm waar mijn airco temp tijd verbruik enz op word aangegeven niet aansluiten.

Ook wil mijn radio de instellingen niet opslaan ik heb al geprobeert de rode en gele draag om te draaien maar het werkt niet.
Tevens zins ik mijn eigen radio er in heb doen bepaalde knoppen het niet meer zoals alle ramen bedienen als bestuurder.

Weet iemand hier een oplossing voor. Of is het beter om maar weer de orginele radio in te bouwen.

Dank jullie wel.

Groet, Henk

henk050686

Geplaatst door henk050686 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

robertverbeek (0) PRO, 15 jaar geleden

De accupool heb je er zeker afgehad, daardoor werken de ramen vanaf de bestuurderskant niet meer. Deze kan je op nieuw instellen door het raam te openen op de deur, daarna het raam sluiten en als het raam dicht zit het knopje 3 sec. vasthouden, dit herhalen voor elk portier en als het goed is moeten de ramen weer normaal werken. Wat betreft de radio heb je wel een constante plus gemeten op de rode of gele draad van je toestel, want dit is een eerste vereiste om de zenders vast te houden. Het informatie displaywerkt niet met een universele radio.

henk050686 (0), 15 jaar geleden

Ja die heb ik er afgehad. Ga het morgen meteen proberen.
En is er geen een mogelijkheid om het display te laten werken is er geen stekker voor die ik op me orginele kabel van me radio moet doen.
Want anders is dat wel zonde kan dan niet meer zien hoe warm me airco bijv. staat.

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Kun je de originele radio niet ergens in het dashboard proppen om het display te laten werken? Meestal is er onder het dashboard best wat ruimte over als je even goed kijkt.

henk050686 (0), 15 jaar geleden

dat zou ik moeten kijken maar dan kom ik in de problemen met kabels ik moet dan nog meer stekkers en verleng stukken halen. En de radio is best groot. Ik hoop meer dat iemand weet waar ik een verloop kabel kan halen die op het scherm past die ik tussen me radio en het scherm kan zetten.

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

radio ergens weg stoppen gaat niet lukken.is geen plek voor bij een mazda 3. heb je gebruik gemaakt van orgineel verloop stekker van mazda? bestkans dat daar dan een linkje door naar het klokje is.weet zo gauw niet of hij er is maar kan wel even nakijken morge misschien

henk050686 (0), 15 jaar geleden

Ik heb bij een audio shop een kabel gekocht die van de mazda stekker naar de standaard voor radio gaat en daar zit niet dat extra stekkertje op.
Als je zou willen kijken of dat er is zou ik het top vinden.

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

De aansturing voor de klok loopt inderdaad via de orginele radio. is geen andere mogelijkheid mogelijk voor mijn weten verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.