Mazda 5 2008: Oververhitte motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Goedenavond,

Sinds afgelopen week raakt de motor van mijn Mazda 5 oververhit, daarbij wordt ook de kachel koud. Bleek koelvloeistof bijna volledig weggelekt te zijn. Lang verhaal kort: Radiateur, waterpomp en thermostaat zijn vervangen. Koelvloeistof blijft nu op peil, maar het probleem is niet verholpen. Weet iemand wat het kan zijn? Hoor graag jullie inzichten. BVD! M

Mazzle

Geplaatst door Mazzle (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Koppakking ?
Systeem laten testen op aanwezigheid van verbrandingsgassen

    Kunnen die in terechtkomen in koelsysteem? - Mazzle (0), 3 maanden geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Ja verbrandingsdruk is hoger dan je druk in het koelsysteem en bij een lekke koppakking gebeurt dat dan.Wat is er vooraf gegaan aan het ineens te heet worden ?

Mazzle (0), 3 maanden geleden

Koelvloeistof lekte. Op een gegeven moment ging motormanagement lampje branden, bleek iets met temperatuurmeting te zijn. Monteur zei dat het lek in de radiateur zat, daarom vervangen.

Mazzle (0), 3 maanden geleden

Maar de olie en koelvloeistof zijn niet met elkaar vermengd. Ik heb altijd begrepen dat je daaraan kan zien dat de koppakking kapot is. Is dat onjuist?

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Ja onjuist , althans in het begin waar u het over heeft is als het echt mis is gegaan en er te lang mee is doorgereden.

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Maar auto gaat ook echt aan de kook ?

Mazzle (0), 3 maanden geleden

Ja dat is het vervelende. Het viel mij pas op toen het waarschuwingslampje ging branden. Ik weet niet hoelang daarvoor de koelvloeistof beneden peil was. Auto gaat inderdaad op max. Niet constant maar na ong. 10 min rijden. Daarna gaat ie soms heel snel weer terug naar normale temperatuur. ANWB is twee keer langs geweest. Beide mannen wisten zeker dat het de waterpomp was. Die is vervangen, maar zonder succes..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 5 of stel zelf een nieuwe vraag.