Mazda 323: Piepend/slijpend geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: ditd

Als de motor koud is, dan hoor ik bij stationair toerental een piepend/slijpend geluid aan de kant van de distributieriem. Het klinkt eerder als een slecht lager dan een versleten multiriem. Zijn er zwakke plekken bekend? Dynamo, airco of waterpomp? De auto heeft bijna 230k km gelopen.

Na een paar km rijden is het geluid weg.

Nico8119

Geplaatst door Nico8119 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pasenlin (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan zijn dat er vuil tussen de multieriemen zit of te slap staan.
Iets anders zou ik zo niet weten.
Je zou de multieriemen even los kunnen nemen en dan nog eens luisteren (niet te lang wand waterpomp wordt nu niet aan gedreven)

Gr. Pasenlin

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

De multiriemen (twee V-snaren naast elkaar) even losnemen gaat niet met dit model. Dan moet het rechtervoorwiel er ook af en de bodemplaat los anders krijg je de riemen er met geen mogelijkheid op. De multiriemen wisselen is echt een K klus bij deze auto. Ik ben echter bang dat er niets anders op zit. Alleen het weer is er niet echt naar.

pasenlin (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan bij mij weten gewoon van boven moertje bij dynamo los maken dan stel schroef boven op langs de steun uit draaien en dynamo naar beneden duwen ?

Gr. Pasenlin

golf1tdi (0) PRO, 14 jaar geleden

tijdje terug had mijn broer het zelfde probleem met zijn mazda. het probleeb was de lager van de geleider/span rol nieuwe lager gemonteerd probllem was opgelost.

maar om zeker te weten kun je het beste rimmen los halen en dan kijken maar don als je geen herrie meer hoort, motor uit en de verschullende rolletjes en poelies met de hand aandrijven. dan weet je zeker wat er kappot is
succes er mee

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

[quote=pasenlin]Kan bij mij weten gewoon van boven moertje bij dynamo los maken dan stel schroef boven op langs de steun uit draaien en dynamo naar beneden duwen ?

Gr. Pasenlin[/quote]
Dat is het eenvoudige gedeelte. De riemen van bovenaf loshalen gaat ook nog wel maar erop lukt gewoon niet zonder de riem met de hand rond de krukaspoelie te leggen (er zit ook nog airco in). Het is zo krap gebouwd dat de riem niet zonder trekken of duwen tussen de krukaspoelie en de carosserie gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.